Nyt kun kysyit -podcast

Näitä kysymyksiä ajattelen öisin. Mielensivistyspodcast Nyt kun kysyit kuunneltavissa Spotifyssa ja podcast-palveluissa.

  • 9 jaksoa, 9 eri alojen asiantuntijavierasta
  • 20 minuutin jaksot
  • Aiheina mm. nuoruus, menopaussi, toksinen reippaus ja terveellinen elämä
  • Podcastin tuottaa Aalho Media. Juontajana on Jukka Aalho.

Tilaa podcast lempipalvelussasi. Tämän artikkelin lopussa on myös ohjeita podcastin kuuntelemiseen.

Ensimmäisen tuotantokauden jaksot: Nyt kun kysyit -podcast

Ensimmäisellä tuotantokaudella mukana:

1. Abiturientti Kennet Mäkinen: Miltä tulevaisuus näyttää?

Miltä tulevaisuus näyttää? Miltä tuntuu olla nuori? Vieraana abiturientti Kennet Mäkinen, jota voit seurata mm. Instagramissa.

Kuuntele jakso:


2. Gynekologi Leena Väisälä: Miten elää loistavaa elämää vaihdevuosista huolimatta?

Miten vaihdevuodet vaikuttavat elämään? Loppuuko seksi vaihdevuosiin? Miten oireita voi hoitaa? Vieraana gynekologi, kliininen seksologi Leena Väisälä. Jaksossa mainittu Bettermeno on vaihdevuosiin erikoistunut etäklinikka.

Kuuntele jakso:


3. Yrittäjä Kalle Halmela: Millainen on hyvä myyntiremontti?

Millaisen myyntiremontin alan ammattilainen tekee? Kuinka paljon voittoa asunnon flippaamalla voi saada? Miten voi varautua ikäviin yllätyksiin? Vieraana rakennusalan yrittäjä, Telakalle Oy:n toimitusjohtaja Kalle Halmela.

Jaksossa mainittu Telakallen YouTube-kanava on täällä.

Kuuntele jakso:


4. Työpsykologi Nina Lyytinen: Miten käydä kehityskeskusteluita itsensä kanssa?

Miltä perjantaina työviikon jälkeen pitäisi tuntua? Miten omaa työssäjaksamista ja kehittymistä voi ohjata itsensä kanssa käytävien kehityskeskusteluiden avulla? Vieraana työpsykologi Nina Lyytinen.

Lyytisen monipuolisen Psykopodiaa-podcastin löydät täältä.

Kuuntele jakso:


5. Strategia- ja sisältöjohtaja Markus Nieminen: Onko markkinointia ilman ääripäitä?

Kannattaako markkinoinnissa aina mennä ääripäihin? Uskaltaako kukaan ostaa tylsää mutta toimivaa? Onko tasaisella keskitien kulkemisella mitään arvoa? Vieraana TBWA/Helsingin strategia- ja sisältöjohtaja Markus Nieminen.

Niemistä voit seurata mm. LinkedInissä.

Kuuntele jakso:


6. Tutkija ja tuotekehittäjä Hannu Kinnunen: Mikä liikunnassa on terveellistä?

Onko liikunta terveellistä? Ja jos on niin, millainen liikunta on juuri minulle terveellistä? Kumpi on lopputuloksena parempi: hyvä mieli vai pullottava hauissuoni? Vieraana tutkija ja tuotekehittäjä Hannu Kinnunen, joka on ollut luomassa mm. Polarin ja Ouran algoritmejä.

Kuuntele jakso:


7. Lavarunoilija Jonna “Nihkee Akka” Nummela: Miksi pitäisi aina olla reipas?

Millaista on toksinen reippaus? Mkä on reippauden anagrammi ja mitä se kertoo suhteestamme reippauteen? Vieraana lavarunoilija ja aktivisti Jonna “Nihkee Akka” Nummela.

Nihkeen Akan sivuilla on mm. tulevat keikat.

Kuuntele jakso:


8. Toimitusjohtaja Juha Hannula: Mistä tietää onko yritysidea hyvä?

On ideoita, tuoteideoita ja yritysideoita. Mistä tietää, onko idea hyvä ja arvokas? Miten uskaltaa hypätä yrittäjäksi? Vieraana Nucun toimitusjohtaja Juha Hannula.

Kuuntele jakso:


9. Kielenhuoltaja Eeva Öörni: Olenko tyhmä jos en ymmärrä lukemaani tekstiä?

Miksi tekstiä on joskus vaikea ymmärtää ja mikä siihen auttaa? Missä vika kun kapulakieli tökkii? Vieraana kielenhuoltaja Eeva Öörni.

Öörniä voit seurata mm. Linkedinissä.

Kuuntele jakso:


Miten podcasteja kuunnellaan?

Podcasteja voit kuunnella joko tietokoneella tai älypuhelimella. Podcastien kuuntelu on ilmaista, jos sinulla on siihen sopiva sovellus. Voit kuunnella podcasteja myös Spotifyssa.

Podcastien kuuntelu Androidilla

Jos käytössäsi on Android-puhelin, voit ladata vaikkapa Google Podcasts-sovelluksen. Kun olet asentanut sovelluksen, voit etsiä Nyt kun kysyit -podcastin sovelluksen hakutoiminnolla tai menemällä tähän osoitteeseen.

Podcastien kuuntelu iPhonella

Jos sinulla on iPhone, puhelimessasi on luultavasti jo valmiiksi Podcastit-sovellus. Voit etsiä sovelluksessa “Nyt kun kysyit” tai mennä tähän osoitteeseen.

Vieraaksi Nyt kun kysyt -podcastin tuleville kausille?

Tunnetko itsesi tai jonkun muun alan asiantuntijan, jonka ääni ansaitsisi tulla kuuluviin? Vinkkaa vierasta lähettämällä nimi ja lyhyt perustelu osoitteeseen [email protected].

Mikä on Aalho Media? Kuka on Jukka Aalho?

Nyt kun kysyt -podcastin tuottaa Aalho Media, oululainen hyviin asioihin keskittyvä sisältöpaja. Jukka Aalho on markkinoija, kirjoittaja, TEDx-puhuja ja Kertojan ääni -kirjallisuuspodcastin toinen juontaja.