*sisältää markkinointilinkkejä

Napin taitava mummu neuloi tyylikkään islantilaisneuleen syksyn koleita kelejä varten. Ohje löytyi Islantilaisia neuleita -kirjasta*, jossa on ohjeita niin ihmisten kuin koirien neuleille. Väreiksi valitsimme vaaleanpunaisen valkoisilla ja sinisillä kuvioinneilla.

Neuleesta tuli oikein tyylikäs ja kuvasta päätellen se myös herätti Napissa muistoja yksinkertaisimmista ajoista, jolloin sen esi-isät saivat kirmata islantilaisten lampaiden perässä. Joulun aikaan Nappi sai myös uuden pienten koirien jouluneuleen, josta voit lukea lisää täältä. Jokasään neule puolestaan on tämä tyylikäs luotolaisneule.

Islantilaisneule villakoiralle

Islantilaisneuleen ohje myös Hyvien asioiden kaupasta

Olemme myös tehneet oman tulkintamme klassisesta islantilaisneuleesta. Verrattuna Islantilaisia neuleita -kirjan ohjeeseen, tässä neuleohjeessa on kiinnitetty erityistä huomiota näihin asioihiin:

 

Ohjeen voit ostaa Hyvien asioiden kaupasta ja saat sen heti ladattavassa muodossa. Voit myös ostaa 4 neuleohjeen paketin, johon islantilaistyyppinen neule kuuluu.

Mitä alkuperäiseen koirien islantilaisneuleeseen tarvittiin

Kirjassa oli kolme kokoa, joista kaikki oli tarkoitettu pienehköille koirille. Napin mitat ovat 30 cm selän pituus ja 36 cm rinnanympärys, joten neule tehtiin ohjeen L-koolla. Selän kohdalta se olisi voinut olla vielä hiukan pitempi, mutta eipähän sotkeudu jalkoihinkaan.

Lankana mummu käytti Léttlopi-lankaa*, joka on 100-prosenttista islantilaisvillaa. Ei ihme siis, että Napin esikoiramuistot heräsivät. Langan menekki on noin kolme 50 gramman kerää.

Kuvassa näkyy, miten hyvin neule istuu kaulan ja etutassujen ympäriltä. Selän muoto jättää tilaa takajaloille myös istuessa. Tällä tyylillä Nappi on valmis ottamaan syksyn vastaan!

Perinteisiä neuleita koirille – vaikka heti mukaan

Kaipaako silmäsi tai koirasi jotain perinteisen skandinaavista? Revontulenpinkkiä ja tammikuun sinistä? Kenties harmaan eri sävyjä? Islantilaisneuleen rinnalle hyvä vaihtoehto on perinteinen hailuotolainen tikkyröijy, eli luotolainen.

Ohjeen saat ladattua vaikka heti tästä luotolaisneuleartikkelista. Jos tulossa on ensimmäinen koirien neule, voimme suositella helppoa hihatonta neulettamme.

Näin neulot luotolaisneuleen pienelle koiralle