Babka on alun perin Ukrainan ja Puolan suunnalta lähtöisin oleva mehevä herkku. Suomalaiseen makuun se vertautuu lähinnä korvapuustin ja pullapitkon yhdistelmään.
Tällä kanelibabkan reseptillä teet maltillisen määrän kanelibabkaa, josta tulee noin 8 annosta. Babkaa tulee n. 0,8 litran vuoan, eli eväsrasiallisen verran. Resepti on saanut innoituksen tästä reseptistä.
Miltä babka maistuu?
Kanelibabka on mehevän pehmeä ja makea herkku. Se maistuu paljolti korvapuustilta. Sokerilla valeltu babka on ensimmäisen palan jälkeen jo ällömakea, joten pienikin erä riittää.
Kanelibabkan ainekset
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl kuivahiivaa
hyppysellinen hienoa merisuolaa
1 kananmuna
1/2 dl lämmintä vettä
30 g voita
öljyä voiteluun
Kanelitäyte
50 g voita
50 g fariinisokeria
1/2 tl kanelia
Päällinen
½ dl vettä
½ dl sokeria
Kanelibabkan resepti ja valmistusohjeet
Valmista taikina
Sekoita jauhot, sokeri, hiiva ja suola. Lisää muna, vesi ja voi sekoita 10 minuuttia kunnes taikina on sileä ja joustava.
Siirrä taikina öljyllä siveltyyn kulhoon ja anna kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
Vuoraa n. 0,8 l lasivuoka leivinpaperilla.
Tee kanelitäyte
Sekoita voi, sokeri ja kaneli.
Babkan rullaus
Jaa taikina kahtia.
Kauli molemmat taikinanpuolikkaat noin 25×15 cm suorakulmioksi.
Levitä täyte suorakulmioiden päälle.
Rullaa molemmat pitkästä sivusta aloittaen.
Leikkaa rullat pituussuunnassa kahtia.
Letitä neljä rullaa, purista päät yhteen ja siirrä vuokaan.
Paista
Paista keskitasolla 175 ºC:ssa noin 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Viimeistele päällisellä
Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa.
Sivele päällinen varovasti babkan päälle.
Poista vuo’asta ja anna jäähtyä.
Näiden hyvien asioiden takana
Jukka Aalho
Jukka Aalho on oululainen kirjoittaja, tiedeviestijä ja TEDx-puhuja. Hän on Aalho Median perustaja ja hyviaasioita.fin päätoimittaja.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme evästeitä. Kaikki sivuston toiminnallisuudet eivät välttämättä toimi jos kiellät evästeet.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
Vastaa