Babka on alun perin Ukrainan ja Puolan suunnalta lähtöisin oleva mehevä herkku. Suomalaiseen makuun se vertautuu lähinnä korvapuustin ja pullapitkon yhdistelmään.

Tällä kanelibabkan reseptillä teet maltillisen määrän kanelibabkaa, josta tulee noin 8 annosta. Babkaa tulee n. 0,8 litran vuoan, eli eväsrasiallisen verran. Resepti on saanut innoituksen tästä reseptistä.

Miltä babka maistuu?

Kanelibabka on mehevän pehmeä ja makea herkku. Se maistuu paljolti korvapuustilta. Sokerilla valeltu babka on ensimmäisen palan jälkeen jo ällömakea, joten pienikin erä riittää.

Kanelibabkan ainekset

Taikina

Kanelitäyte

Päällinen

Kanelibabkan resepti ja valmistusohjeet

Valmista taikina

  1. Sekoita jauhot, sokeri, hiiva ja suola. Lisää muna, vesi ja voi sekoita 10 minuuttia kunnes taikina on sileä ja joustava.
  2. Siirrä taikina öljyllä siveltyyn kulhoon ja anna kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  3. Vuoraa n. 0,8 l lasivuoka leivinpaperilla.

Tee kanelitäyte

  1. Sekoita voi, sokeri ja kaneli.

Babkan rullaus

  1. Jaa taikina kahtia.
  2. Kauli molemmat taikinanpuolikkaat noin 25×15 cm suorakulmioksi.
  3. Levitä täyte suorakulmioiden päälle.
  4. Rullaa molemmat pitkästä sivusta aloittaen.
  5. Leikkaa rullat pituussuunnassa kahtia.
  6. Letitä neljä rullaa, purista päät yhteen ja siirrä vuokaan.

Paista

  1. Paista keskitasolla 175 ºC:ssa noin 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Viimeistele päällisellä

  1. Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa.
  2. Sivele päällinen varovasti babkan päälle. 
  3. Poista vuo’asta ja anna jäähtyä.