Kaupallinen yhteistyö: Nucu Oy

Suomalainen Nucu-alusta on vauvojen unialusta, jonka tarkoitus on tukea vauvaperheen unta. Toisen sukupolven Nucu-alusta on tulossa kesän korvalla.

Tässä artikkelissa käymme läpi sitä, mikä Nucu oikein on, mihin se on tarkoitettu ja millaisia kokemuksia ensikäyttäjillä on ollut Nucusta. Olen itse ollut mukana Nucun toiminnassa jo parin vuoden ajan, joten tässä jutussa näkemyksiä ja kokemuksia myös sisäpuolelta katsottuna.

Nucun voi asentaa pinnasänkyyn tai kehtoon. Kuva: Nucu Oy

Nucu-alusta pähkinänkuoressa

Nucu-alustan hellävaraiset äänituntumat (äänet ja värinät) tuntee myös patjan läpi.

Mihin Nucu-alustaa käytetään? Kenelle se sopii?

Ensimmäisen sukupolven Nucu-alusta kehitettiin keskosten tueksi ja turvaksi keskoskaappiin. Sen tarkoitus oli luoda kliiniseen ympäristöön vauvalle tärkeä läheisyyden tunne.

Toisen sukupolven Nucu-alusta on tarkoitettu ihan tavallisille perheille: unta, jaksamista ja hyviä rutiineja tukemaan. Nucun ensikäyttäjät ovat käyttäneet Nucua esimerkiksi näin:

Nucu-alusta on tarkoitettu aina 24 kuukauteen asti – ja tuo ikä tulee vielä nousemaan kun sovelluskehitys jatkuu. Nucu-alusta tukee eri-ikäisiä vauvoja eri tavalla:

Nucun Basic-tuotepaketti on tarkoitettu käyttöön kehdossa ja vauvasängyissä. Mukana tulee vaahtomuovista tehty kehys (kuvassa valkoinen), jonka avulla Nucu-alusta laitetaan kehdon pohjalle. Kehto ei kuulu tuotepakettiin. Kuva: Nucu Oy

Ratkaiseeko Nucu-alusta kaikki vauvan uniongelmat?

Nucu-alusta on tarkoitettu perheen omien rutiinien ja tapojen tukemiseen. Se ei ole lääkinnällinen laite eikä sen tarkoitus ole hoitaa tai diagnosoida sairauksia tai vaivoja.

Nucun historian aikana olemme huomanneet, että vauvojen reaktiot Nucu-alustaan ovat hyvin moninaisia:

Olemme huomanneet, että parhaiten Nucu-alusta tukee arkea silloin kun se otetaan käyttöön aika varhaisessa ja rauhallisessa vaiheessa. Lapsi totutetaan Nucu-alustalla nukkumiseen lempeästi ja osana vauvaperheen muita unitaitoja.

Nucun tarkoitus ei ole olla mikään maaginen vauvannukuttaja, joka rauhoittaa nollasta sataan aina ja joka tilanteessa. Nucu ei myöskään korvaa läheisyyttä ja kosketusta.

Nucu luo turvaa niin äänituntumassa nukkuvalle vauvalle kuin vanhemmallekin, joka tietää, että hänen vauvallaan on kaikki hyvin.

Nucu-alusta on tehty turvallisuus edellä. Laitteen akku ja yhteydet kuten Bluetooth ja wi-fi on ohjaimessa, jonka saa lapsen sängyn ulkopuolelle. Ohjaimen saa myös irti langasta latausta varten.

Mihin Nucu-alusta perustuu? Onko se turvallinen?

Nucu-alusta perustuu samaan ilmiöön kuin kenguruhoito, eli iho-vasten-ihoa köllöttelyyn. Englanniksi se on multisensory stimulation, suomeksi moniaistinen stimulaatio. Vauvan aistit kehittyvät valtavaa vauhtia ja hän kokee maailman hyvin eri tavalla. Moniaistiset kokemukset tukevat vauvan kehitystä.

Nucu-alusta luo samaa turvan ja tuttuuden tunnetta kuin syli: rintakehän ja kohdun äänillä ja värinöillä. Äänitasot ja tuntumat ovat lempeitä ja säädetty turvalliselle tasolle.

Nucu-alustaa on myös menestyksekkäästi käytetty Oysin Keskolassa kaikista herkimpiä keskosia tukemaan.

Nucu-alustan turvallisuudesta huolimatta perheen rooli on suuri:

Oma syketuntuma Nucu-alustaan

Nucu-alustassa on heti valittavissa muutama äänituntuma: kohdunomainen sykettä ja ruoansulatuksen lorinoita toistava äänituntuma sekä luonnollista valkoista kohinaa sisältävät sade ja myrsky.

Oman syketuntuman saa tallennettua Nucu-sovelluksella. Kuva: Nucu Oy

Nucu-sovelluksessa voi myös tallentaa oman syketuntuman Nucu-alustalle, jolloin vauva saa nukahtaa tuttuun ja turvalliseen äänituntumaan. Nauhoitus tehdään Nucu-sovelluksella:

Kokemuksia Nucu-alustasta: tätä perheet sanovat

Nucu-alustaa on testattu eri-ikäisissä perheissä ja eri tilanteissa. Tässä suoria lainauksia perheiden kokemuksista:

Positiiviset käyttäjäpalautteet jakautuvat pääosin kolmeen:

Negatiivisen palautteen osalta tärkeimmät pointit ovat:

Mistä Nucu-alustan voi ostaa? Paljonko se maksaa?

Nucu-alusta tulee saataville Nucun omaan verkkokauppaan. Se on myös ainoa paikka, josta sen voi ostaa.

Tällä hetkellä käynnissä on Nucu Family -ennakkojäsenyyskampanja. Ensimmäiset tuotedropit tulevat kesän korvalla vain ennakkojäsenille. Eli kannattaa siis liittyä jäseneksi niin saat tiedon siitä, milloin, mitä ja millä hinnalla Nucu on tulossa.

Dropit toimivat näin:

Nucun hinnat eivät vielä ole julkisia. Tuotesettejä on kolme: Basic kehtoon, Plus pinnasänkyyn ja Plus Prohon vielä päälle pinnasängyn erikoishengittävä tuotepaketti. Nucu-alusta ja -ohjain on kaikissa paketeissa sama. On siis olemassa vain yhdenkokoinen Nucu-alusta. Kaikki tuotesetit on nähtävillä Nucun kaupassa.

Muita kysymyksiä ja vastauksia

Tuote on uusi, joten kysymyksiä on monenlaisia. Tässä kokoelma:

Miksi Nucussa on johto?

Nucu-alusta ja Nucu-ohjain toimivat aina yhdessä. Niiden välissä on johto, jonka toinen pää on irrotettavissa ohjaimesta. Yksi vaihtoehto olisi ollut tehdä kokonaan vauvansänkyyn menevä alusta mutta päädyimme tähän näistä syistä:

Miksi Nucu on tulossa aluksi vain iOS:lle?

Nucu-sovellus on tosiaan tulossa aluksi vain iPhoneille, eli iOS:lle. Android-sovellus on tulossa myöhemmin (ei välttämättä vuoden 2024 aikana). Erityisesti oman syketuntuman nauhoittaminen on iOS-ympäristössä helpompaa, joten rajatut kehitysresurssit käytetään ensin iOS:ään.

Onko Nucun akku turvallinen?

Nucu on suunniteltu turvallisuus edellä. Ohjaimen akku on vakaa ja luotettava LFP-akku.

Onko sovellus maksullinen?

Nucun kaikkien ominaisuuksien käyttö vaatii Nucu-tilauksen. Ostajat saavat 1 vuoden tilauksen kaupan päälle.

Sopiiko Nucu sinulle?

Olemme huomanneet, että Nucu tulee ajankohtaiseksi erityisesti kahdessa tilanteessa:

Kysy ihmeessä kommenteissa lisää tai käy Nucun sivuilla lukemassa. Nucu Family -ennakkojäseneksi liittyminen kannattaa myös tehdä, koska se ei sido mihinkään ja pääset sen avulla itse tekemään päätöksen sopisiko Nucu-alusta sinun perheellesi.