Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Ruoan kotiintoimitus on viimeisten vuosien aikana ottanut valtavia harppauksia. Nykyään ruokaa voi tilata netistä aivan tavallisista ruokakaupoista, ravintoloista kotiintoimituksella tai esivalmisteltuina aterioina.

Tästä artikkelista löydät netin parhaat ruokapaikat – oletpa sitten jo nälkäinen tai haluatpa vain säästää aikaa marketissa kiertämisen sijaan.

Nälkä? Ruoan kotiintoimitus ravintolasta alle tunnissa

Jos nälkäkiukku uhkaa jo ja kaikki on ihan tyhmää, voi olla hyvä idea tilata ruokaa suoraan ravintolasta. Enää ei tarvitse tyytyä pelkkään pizzaan vaan kotiinkuljetus toimii ruokatoimitussovellusten kautta valtavasta valikoimasta erilaisia ravintoloita.

Ruokaa Woltilla

Käytämme itse lähinnä suomalaista Wolt-sovellusta ruoan tilaamiseen. Ravintolavalikoima on iso ja sovellus toimii hyvin ainakin Oulussa. Näistä asioista pidämme erityisesti:

Wolt toimii tällä hetkellä yli 20 kaupungissa ympäri Suomen, joten voit hyvinkin olla sen palvelualueella.

Sponsoroitu

“Ihan hervotonta menoa!”

“Ihan hervotonta menoa!”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 lahjakirja

“Ihan hervotonta menoa!” – arvio Instagramissa. Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun lukuhetkeesi.

Sponsoroitu

Kokeile Woltia

Kokemuksia Foodorasta

Woltin vaihtoehto on alun perin saksalainen Foodora. Sen toimintaperiaate on hyvin samanlainen kuin Woltilla. Rekisteröidy, valitse ravintola, valitse annokset ja tilaa. Ruoka tulee yleensä alle tunnissa. Woltata voi siis myös Foodoralla.

Olemme käyttäneet myös Foodoraa, joskaan tilauskokemus ei ole aivan yhtä sulava kuin Woltilla.

Kokeile Foodoraa

Ruokakassit: ruokaa kotiin mietityissä paketeissa

Ravintola-annokset ovat oma lukunsa, mutta mitä syötäisiin sen jälkeen kun sushit on hotkittu? Koko viikon ruokatarpeisiin on onneksi erilaisia palveluita, jotka tekevät ruoan miettimisestä helpompaa.

Tässä on muutamia Suomessa toimivia ruokakassipalveluita.

Hyvää valmiissa paketeissa

Sponsoroitu

“Ihan hervotonta menoa!”

“Ihan hervotonta menoa!”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 lahjakirja

“Ihan hervotonta menoa!” – arvio Instagramissa. Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun lukuhetkeesi.

Sponsoroitu

Ruoat koko viikoksi Ruokaboksilla

Suomalainen Ruokaboksi* on kerran viikossa kotiin toimitettava… ruokaboksi. Eli laatikollinen ruokaa. Valittavissa on sekasyöjän boksi, vegeboksi ja lapsille sopiva boksi. Voit myös valita onko syöjiä muutama (1–2) vai useampi (3–6 henkeä).

Ruokaboksin idea on siis se, että saat kerralla sekä raaka-aineet että reseptit. Joku toinen siis miettii puolestasi mitä tällä viikolla tehdään, jotta tiistai-iltana ei taas ole kanapastamättöä, vaikka se hyvää toki onkin.

Parhaiten Ruokaboksin maailmaan pääsee kokeilemalla. Palvelu on onneksi sellainen, johon ei tarvitse sitoutua tulevia sukupolvia myöten, vaan voit kokeilla palvelua parin viikon ajan ja sitten perua jos se ei tunnukaan omalta.

Kokeile Ruokaboksia*

Sannan Ruokakassi Uudellamaalla ja Pirkanmaalla

Toinen vaihtoehto raaka-aineiden ja reseptien valintaan perustuvissa palveluissa on Sannan Ruokakassi. Se toimii tällä hetkellä pienemmällä alueella kuin Ruokaboksi, mutta muuten idea on sama: pään raapimisen sijaan voit raapia lautasen pohjalta viimeisetkin hyvät kastikejämät.

Kokeile Sannan Ruokakassia

Ruoan kotiintoimitus marketeista

Kolmas nettiruoan vaihtoehto on digitaalinen versio kaupassa käymisestä. Me ainakin olemme loksahtaneet rutiiniin, jossa tilaamme viikon ruoat Prisman nettiruokakaupasta, lähinnä siis Oulun Sokos Herkusta, jossa yleensä on seuraavan päivän toimituksia vapaana.

Homma toimii nettikaupoissa yleensä samalla tavalla: kirjaudut tilillesi (olipa se vihreä tai iloisesti pomppiva), valitset mitä haluat ostaa, valitset toimituspäivän ja tilaat. Kuriiri tuo ruoat pahvilaatikoissa ja säästät markettien käytävillä vaeltelussa muutaman tunnin. Kotiinkuljetus maksaa yleensä noin 10 euron tienoilla per kuljetus. Kevyempi vaihtoehto on tilata vain ruoan keräily ja käydä itse hakemassa valmiiksi pakatut ostokset kaupan varastosta.

Tässä muutamia valintoja perinteisten ja ei-niin-perinteisten ruokakauppojen valikoimista.

Foodie: S-ryhmän nettiruokakauppa

S-ryhmän nettiruokakaupassa onnistuu pitkälti samat asiat kuin marketissakin. Voit halutessasi poiketa vaeltelemaan Instagramin feedillä tilausten tekemisen lomassa – olettaen siis että käytät Foodieta tietokoneella.

Foodie on meillä kovimmassa käytössä, koska olemme vakiinnuttaneet ostoslistan ja ne ovat valmiina palvelussa. Kauppa toimii yleensä hyvin ja valikoimassa on myös kodin käyttötavaroita. Joskus kotiinkuljetuksen ajanvalinta tökkii.

Tilaa ruokaa Foodiesta

K-kaupan nettikauppa

Citymarketeista ja K-marketeista saa myös tilattua ruokaa kotiin. Olemme kuulleet paljon hyvää K-kaupan ruokanettikaupasta, vaikka emme sitä ole itse kokeilleetkaan.

Tuotteita valitsemaan ja tilaamaan pääse täältä. 

Matsmart: hävikkiä vastaan halvemmalla

Ruotsalaisen Matsmartin* lupaus on kiehtova: hävikkiruokaa netistä halvemmalla ja ympäristöä säästäen. Myynnissä on esimerkiksi karkkia, kosmetiikkaa ja säilykkeitä.

Matsmart siis myy vaihtuvaa valikoimaa erilaisia tuotteita, joita muuten uhkaisi hävikkiin joutuminen. Syitä voivat olla vaikkapa virheellinen pakkaus, kausivaihteluiden aiheuttamat ylijäämäiset jämät tai lyhyet parasta ennen -päiväykset.

Emme ole Matsmartia itse kokeilleet, mutta idea kuulostaa hyvältä: lompakko voittaa, ympäristö voittaa ja kaapit tulevat täyteen. Mitään kylmäsäilytystä tarvitsevia tuotteita ei Matsmartissa myydä, joten shoppailu Matsmartissa sopii erityisen hyvin tiedostaville, slow-laiffia arvostaville tarjoushaukoille.

Kokeile Matsmartia*

Paras paikka tilata ruokaa kotiin netistä?

Ei ole olemassa yhtä parasta tapaa saada apetta kotiin. Paras on se, millä nälkä lähtee ja terveys säilyy. Ja vararikon välttäminenkin on toivottavaa.

Etenkin nettiruokakaupoissa suurin alkupanostus on se, että kerää perusostoslistan itselleen. Sitä toistamalla pärjääkin sitten viikosta toiseen ja pikku hiljaa oppii huomaamaan, montako banaania on liikaa ja montako liian vähän (7 ja 5 tässä taloudessa). Siihen meidän ratkaisu on Foodie.

Äkilliseen tai akuuttiin nälkään taas parhaiten auttaa wolttaaminen.

Ja jos kaipaa monipuolisia ruokia hyvistä raaka-aineista niin siihen suosittelemme Ruokaboksia*.

Hyvää ruokahalua!