Ostoskorisi on tyhjä!
Kaupallinen yhteistyö Mindvisionin kanssa.
Tyhy-toiminta on paljon muutakin kuin poreilevat kesäjuhlat tai seuraavaksi arkipäiväksi laimentuva inspiraatiopuhe. Yksilöllinen työhyvinvointivalmennus antaa yrityksille mahdollisuuden huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista koko vuoden ajan.
Mindvisionin perustajalla työhyvinvointivalmentaja Minna Ylilehdolla on hyvinvoinnin tukemisen alalta yli kymmenen vuoden kokemus. Tässä artikkelissa hän antaa vinkit työhyvinvointivalmentajan löytämiseen – ja työelämässä pärjäämiseen. Työhyvinvointivalmennukseen pääsee kätevästi myös etäyhteydellä.
Tutustu Mindvisionin työhyvinvointivalmennuspakettiin →
Työhyvinvointivalmennuksen nimellä on saatavilla monentyyppisiä palveluita. Mindvisionilta saa täysin räätälöityjäkin paketteja, mutta pähkinänkuoressa tällaista on työhyvinvointivalmennus:
Työhyvinvointivalmennukseen voi mennä vaikka työhyvinvointi olisi loistavalla pohjalla. Silloin keskitytään varmistamaan, että työntekijä tiedostaa, mistä asioista hyvinvointi tulee – jotta niitä voi jatkaa myös tulevaisuudessa.
Myös kriisitilanteissa – esimerkiksi työssäjaksamisen ongelmissa tai tiimin tulehtuneiden välien paikkaamisessa – työhyvinvointivalmennuksesta voi hakea työkaluja tilanteen ratkaisemiseen.
“Työhyvinvointivalmennuksessa saa toiset silmät”, Mindvisionin Minna Ylilehto kertoo.
“Valmennus on aina valmennettavan näköistä: joku haluaa keskittyä vireystilojen hallintaan, joku toinen haluaa ylläpitää hyvää flow’ta. Joku kolmas taas haluaa tukea työtapojen korjausliikkeisiin. Tilanteelle sokeutuu helposti yksin ja silloin auttaa asiantuntijan näkökulma.”
Mindvision on oululainen yritys, mutta tarjoaa työhyvinvointivalmennuksia koko Suomessa – miksei ulkomaillekin. Työkaluna on etävalmennus Zoomin kautta.
Etäyhteydellä on yleensä helpompi varmistaa valmennuksella oma turvallinen paikkansa. Valmennukset voidaan sopia vaikkapa kotitoimistopäiviin. Jos yritys hankki valmennuksen koko tiimille, jokainen voi sopia sellaisen ajan ja paikan, joka itselle sopii: kotitoimistoon tai äänieristettyyn neukkariin.
“Kasvot pitää pystyä näkemään”, Minna Ylilehto kertoo. “Ja avokonttori ei ole paras paikka valmennukselle.”
Kelan tuoreen tutkimuksen mukaan nuorten aikuisten pitkien sairauspoissaolojen suurimmaksi syyksi ovat nousseet mielenterveyden häiriöt. Sijoittamalla henkilöstön hyvinvointiin yritykset voivat vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa tehokkuutta pitkällä tähtäimellä.
Mindvisionion työelämävalmennus elää ja hengittää valmennettavan tarpeiden mukaan. Minna Ylilehto on urallaan nähnyt paljon ja osaa mukautua valmennettavan tilanteeseen, taitoihin ja tavoitteisiin.
Vaikka jokaisen tilanne on uniikki, on muutamia ongelmia, joihin haetaan ratkaisua työhyvinvointivalmennuksella:
Kaikkia syitä yhdistää se, että niihin kannattaa tarttua jo aikaisessa vaiheessa.
“Ennaltaehkäisevä satsaus on taatusti halvempaa kuin myöhäinen reagointi”, Minna Ylilehto sanoo.
Työhyvinvointivalmennusta voi kokeilla matalalla kynnyksellä.
Jos kartoitat tiimillesi tai yrityksellesi valmennuksia, voit järjestää kartoituskäynnin työhyvinvointivalmentajan kanssa. Mindvisionin kanssa myös kartoituspuhelu onnistuu etänä.
Ja jos päätätte aloittaa pilotin, ensimmäisenä mukana voi olla muutama ihminen yrityksestä – vaikkapa henkilöstöhallinnosta tai esihenkilöistä koostuva pieni ryhmä. Voitte vertailla kokemuksia ja huomata, miten valmennukset muovautuvat jokaiselle yksilöllisiksi.
Minna Ylilehto määrittelee itsensä eräänlaiseksi anti-coachiksi. Mindvisionin palvelut eivät sovi tahoille, jotka haluavat tiristää viimeisenkin tehopisaran henkilöstöstään – tulevaisuudesta välittämättä.
“Jos joku etsii vain hetkellistä tehokkuutta ja kasvua niin silloin voi ostaa jotain muuta. Keskitymme siihen, miten työntekijä voi hidastaa, tunnistaa vahvuutensa ja pärjätä paremmin. Hyvinvoinnin kautta se tehokkuuskin lopulta tulee.”
Useimmiten työhyvinvointivalmennuksen tilaa yritys. Valmennuskerrat ovat työntekijän etu siinä missä lounasetu tai kulttuurisetelit. Työvalmennukset ovat myös työaikaa.
Halutessaan työntekijä voi myös itse värvätä itselleen työhyvinvointivalmentajan – ja maksaa sen itse.
Eteenpäin pääsee sillä, että ottaa asian sopivassa pöydässä puheeksi. Kun alkuinnostus ja hyödyt alkavat selvitä, voi ottaa yhteyttä työhyvinvointivalmentajaan ja sopia maksuttoman alkukartoituksen. Voit myös vinkata Mindvisionille, että yrityksessäsi voisi olla kiinnostusta työhyvinvointivalmennukseen, jolloin Mindvisionin asiantuntijat tietävät kehen ottaa yhteyttä.
Valmentajan värväämistä ei tarvitse arastella.
“Monesti ihmisillä on harhaluulo, että pitää olla suuri ongelma, että voisi hyötyä valmennuksesta”, Minna Ylilehto sanoo. “Meille saa tulla täysin tyhjänä tauluna. Aina on asioita, joissa voidaan kehittyä. Jos ei muuta niin tullaan tietoiseksi siitä, miksi menee niin hyvin.”
Nucu on uusi suomalainen vauvojen unialusta, joka tukee vauvan nukahtamista ja perheen jaksamista.
Vastaa