Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Apple AirTag-paikannin on Applen uusi tuotekategoriavaltaus. AirTag on noin euron kolikon kokoinen ja valkoista pinssiä muistuttava paikannin, jonka voi kiinnittää tai sujauttaa paikkaan, jonka pelkää hukkaavansa. AirTageja myydään yksittäin tai neljän kappaleen sarjana.

Apple AirTagin koko

AirTageja löytyy melkeinpä kaikista elektroniikkakaupoista, mutta tässä muutamia ostolinkkejä:

Tässä artikkelissa käymme läpi käyttökokemuksia, ideoimme käyttövinkkejä ja listaamme parhaat tavat suojata ja kiinnittää AirTagit.

Pidimme:

Emme pitäneet:

Kokemuksia Apple AirTageista

Ostin kokeiluun yhden AirTagin Gigantista. Hinta oli kirvelevähkö 35 euroa. En saanut paikanninta heti yhdistämään ja yksinkertaisuudestaan huolimatta en tajunnut mitä tein väärin. En ollut vielä päivittänyt iOS:ää uusimpaan versioon, mikä ratkaisi ongelman.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Käyttöönotto on helppo:

AirTagissa on valmiina CR2032-paristo, jonka vaihtaminen onnistuu kiertämällä takalevyä vastapäivään. Älä siis revi tai yritä poksauttaa takalevyä irti. Jos paikannin ei yhdisty, voit joutua käyttämään paristoa pois ja yrittämään uudestaan.

Avainten etsiminen AirTagin avulla

Missä on – eli Find My -sovelluksissa voit nimetä paikantimen, etsiä sitä kuumenee, kylmenee -tyyliin ja laittaa tägin soittamaan ääntä, jotta se on helpompi löytää. Yksinkertainen monimutkainen kapistus, kuten Elastinen lauloi aikoinaan.

Mihin Apple AirTageja voi käyttää?

AirTag on tarkoitettu asioiden löytämiseen ja pitämiseen tallessa. Käyttötarkoitukset voi jakaa karkeasti kahteen luokkaan:

Hyvää koko järjestelmässä on se, että sitä voi käyttää juuri siihen mihin haluaa. Huonoa on se, että paikanninnappi on juuri sen verran iso, että kaikkeen se ei sovi eikä mahdu. Esimerkiksi isoon lompakkoon tai kukkaroon se sujahtanee, mutta kännykkälompakkokoteloon ei.

Pientä massiketutusta myös herättää se, ettei AirTagin mukana tule mitään kiinnitysmekanismia. Kotelot, pidikkeet ja suojapussit pitää ostaa erikseen. Itsestäänselvin käyttökohde on nimittäin kiinnittää AirTag-avaimenperäksi. Avaimet voi sen jälkeen löytää helposti vaikka pyykkikorista iPhonen etsintätoiminnalla.

Tein itse huopapalasta kotelon, mutta se näyttää jo varsin kärsineeltä kuukausien käytön jälkeen. Nyt tilaisin ehkä tarkoitusta varten ihan oman avaimenperän.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Ideoita AirTagien käyttöön

AirTageista on varmasti muutamissa kohteissa ihan oikeaa hyötyä. Ostamani AirTag päätynee avaimenperäksi. Tässä valikoima käyttöideoita satunnaisessa järjestyksessä.

Agenttihommiin ja ihmisten seuraamiseen AirTag ei toimine. Applen mukaan AirTag-systeemi antaa ilmoituksen sellaisen ihmisen iPhoneen, jonka lähellä on pitemmän aikaa yksinäinen AirTag. Eli käytännössä siis jos livautat AirTagin naapurin jumppakassiin eikä oma puhelimesi ole samassa jumppakassissa niin hän saa ennen pitkää ilmoituksen.

Myöskään varkaiden saalistamiseen AirTageja ei välttämättä voi käyttää edellämainitusta syystä. Pyörän penkin alle piilotettu AirTag on lisäksi helpohko nakata metsään.

Idioottivarma järjestelmä ei ole ja mukaan saattaa mahtua vääriä hälytyksiä (joku saa ilmoituksen seuraamisesta, vaikka kyseessä on vaikka jaettu tavara) tai väliinjääneitä hälytyksiä (joku livauttaa AirTagin takkisi taskuun, mutta ilmoitus tulee vasta myöhemmin).

Koteloita ja avaimenperiä Apple AirTagille

AirTagit ovat muovisten, nahkaisten ja silikonisten härpäkkeiden valmistajien märkä unelma. Paketissa ei tule mitään kiinnitysmekanismia, joten suurin osa käyttäjistä ostanee jonkinlaisen kalliin lisätarvikkeen. Hintaluokka lisätarvikkeille näyttäisi olevan kympistä useampaan kymmeneen euroon.

Tarjolla on mm.

Avaimenperät AirTageille

Avaimenperät lyhyellä hihnalla tai avainrenkaalla.

AirTagin kiinnitys esineeseen tai pintaan

Jos haluat kiinnittää AirTagin laitteen pintaan, siihenkin on ratkaisuja:

Airtagin säilytysratkaisut lompakkoon

3D-tulostettavat kotelot AirTagille