Jos luet tätä artikkelia, lähistölläsi on luultavasti kaksi asiaa:

Ja sinulta luultavasti puuttuu:

Kysymys, jota mietit on: voiko dippiin käyttää tavallista viiliä kermaviilin sijaan? Hiukan yllättäen vastaus on:

Dipin valmistuksen voi käyttää ihan tavallista viiliä kermaviilin sijaan. Suurin ero on koostumuksessa, ei maussa.

Miltä viiliin tehty dippi maistuu?

Olin vastikään samassa tilanteessa. Muistin ostaa dipin, mutten kermaviiliä. Jääkaapissa oli laktoositonta ykkösviiliä ja molempien nimessä oli sana viili, joten miksei niitä voisi käyttää toistensa korvikkeena?

Kokeilin. Ja yllätyin.

Tavalliseen viiliin tehty dippikastike maistuu pitkälti samalta kuin tavallinen dippi. Suurin ero on koostumuksessa. Viiliin tehty dippi vanuu ja venyy samaan tapaan kuin viili itse. Dippaaminen on hankalampaa ja viilin lötkyminen on hiukan ällöttävää muutenkin.

Sponsoroitu

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Vieraana Ouran co-founder Petteri Lahtela

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Miten saadaan lisää suomalaisia startup-menestystarinoita? Mikä toimi Ouralla ja mitä työkaluja ja ajatusmalleja muut founderit voisivat ottaa käyttöön? Vieraana enkelisijoittaja, Ouran co-founder Petteri Lahtela.

Sponsoroitu

Mutta jos sinulla on dippisipsinnälkä niin tavallinen viili toimii jopa yllättävän hyvin.

Millaisiin tilanteisiin tavalliseen viiliin tehty dippi sopii?

Viilidippi toimii parhaiten silloin, kun sipsejä tai muita dipattavia nautitaan tutulla porukalla. Ehkä jopa yksin. Yksin kukaan ei ole tuomitsemassa ja voit keskittyä dippausnautintoon.

Viilidippi ei sovi niin hyvin juhliin, koska dippaaminen on vaikeaa ja viilirihmat venyvät kymmenien senttien mittaisiksi. 

Voisin myös kuvitella, että kurkkujen tai muiden kosteampien dippivihannesten dippaaminen on vaikeampaa, koska viilidippi ei tartu aivan yhtä hyvin kuin kermaviilidippi.

Joten… anna mennä. Kiitä meitä myöhemmin.