Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Iso-Syötteen juurella sijaitseva uusi KIDE-hotelli kutsuu aktiivilomailijat asumaan. Pysähdyimme helteisellä roadtripillämme heinäkuussa 2021 yhdeksi yöksi KIDE-hotelliin. Tässä kokemuksia vuonna 2019 rakennetusta, vastuullisuuteen ja ekologisuuteen panostavasta hotellista.

Muut majapaikat Isolla-Syötteellä
Jos haluat asua omassa rauhassa, Iso-Syötteen alueella on useita mökkejä, joita voi varata vaikka Lomarenkaan kautta. Katso vapaat mökit.*

Hotelli KIDE: plussat ja miinukset

Retkemme aikaan oli heinäkuun helleputki, joten olimme paistuneet aluksi autossa ja sitten metsässä. Edellisen yön olimme nukkuneet luonnossa, joten ajatus hotelliyöstä kutkutti kovasti.

Tästä pidimme:

Tästä emme pitäneet:

Erityiskiitoksen KIDE-hotelli ansaitsee hyvin kattavista nettisivuista, joista löytyi niin tarvittavat tiedot kuin lähialueen matkailuvinkitkin.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Kokemuksia Iso-Syötteen KIDE-hotellista

Matkailimme Iso-Syötteen maisemissa kesäkuumalla. Iso-Syötehän on tuttu suurimmalle osalle laskettelupaikkana ja KIDE-hotelli tuntui palvelevan juuri aktiivista talvikansaa. Hotelli on Iso-Syötteen rinteiden juurella, parkkipaikkojen takana.

Moderni kirjautuminen

KIDE-hotelliin kirjautumiseen ei tarvinnut katsella kun vastaanottovirkailija naputtelee jotain ruutunsa takana ja ojentaa sitten avainkortit. Kirjautuminen onnistui automaatilla sähköpostiin tulleella varauskoodilla. Samoin avainkorttien leimaaminen tehtiin ilman ihmiskontaktia.

Huoneeseen pääsi klo 15 ja ulos piti kirjautua klo 10 mennessä, mikä on tiukempi aikataulu kuin monessa muussa hotellissa. Lisätunteja check-outiin pystyi ostamaan tunti kerrallaan.

Huoneen varustelu ja sängyt

KIDE-hotelli on siis huoneistohotelli, eli se yhdistelee hotellin ja Airbnb:n parhaita puolia. Huoneessa oli tarvittavat ruoanlaittovälineet, astianpesukone, hella ja mikroaaltouuni, joten laskettelija tai liikkuja voi tankata silloin kun sopii.

Sängyt olivat korkeat ja aivan mukavat. Sänkyjen alla oli säilytystilaa isommille tavaroille. Ilmastointia huoneessa ei ollut ja päivän mittaan aurinko oli porottanut isojen ikkunoiden kautta huoneen kuumaksi. Tämä teki nukkumisesta epämukavaa, mutta talvella tätä ongelmaa ei onneksi taida olla.

KIDE-hotellin aamupala

Aamupala oli tarjolla hotellin toisessa päässä. Varustelultaan siitä tuli mieleen perushyvä ja kattava hotelliaamiainen, jossa oli myös paikallisia erikoisuuksia. Oli croissantia ja nutellaa, puuroa, jugurttia, leipää ja paljon muuta syötävää. Aamiaista pystyi syömään joko sisällä tai katetulla terassilla.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Erityistä huomattavaa Iso-Syötteen KIDE-hotellista

KIDE-hotellissa oli selvästi ajateltu etenkin talven aktiivilomailijaa. Huone sopiikin hyvin esimerkiksi laskettelijoille: vaatteet saa kuivumaan kylpyhuoneen kuivuriin, oma ruoka valmistuu huoneen keittiössä ja rinteet ovat aivan lähellä. Kirjautumaan pääsee nopeasti, joten voi keskittyä itse asiaan.

Kesällä vieraillessa huone oli epämiellyttävän kuuma. Sisustus ja kolkohko valaistus sopivat myös paremmin lumiseen aikakauteen kuin kesän valoisiin öihin.

Yhteenveto: aktiiviliikkujalle suunniteltu talvihotelli Iso-Syötteellä

KIDE-hotelli on talviliikkujalle oikein sopiva paketti: lähellä rinteitä ja hyvin varusteltu talven aktiviteetteihin. Erityispeukkua ekologisuudesta ja puurakentamisesta!

Kesämatkailijana kokeilisin ehkä jotain toista hotellia tai vaikkapa mökkiä – etenkin jos oma matka sattuu aivan pahimpaan helleaikaan.