Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

GoPro Hero 8 Black on GoPron loppuvuodesta 2019 julkaisema uusimman sukupolven action-kamera ja se jatkaa tuttujen GoPro-kamerojen linjaa. Toinen samaan aikaan julkaistu 360-kamera GoPro Max on harppaus uusille vesille. Tässä artikkelissa käymme läpi käyttökokemuksia GoPro Hero 8:sta.

Katso millä hinnalla GoPro Hero 8 Blackia tällä hetkellä myydään*

Mitä uutta GoPro Hero 8 Black tuo pöytään?

Kannattaako uuteen kameraan päivittää? Kannattaako uutta GoPro 8:aa ostaa? Nämä ovat kaksi hyvin erilaista kysymystä, mutta molempien kohdalla vastaus on omalta kohdaltani kyllä. Päivitän tähän GoPro Hero 4 Silveristä, joten teknologista takamatkaa oli ehtinyt tulla kunnolla.

Tärkeimmät uutuudet ovat:

Näistä puolestaan en pitänyt:

Action-kamera vai vloggauskamera?

En harrasta extremeurheilulajeja. Katson GoPron mainosvideoita ja kuvittelen, että jos hankin uuden kameran saan samanlaista materiaalia. Minusta tulee vuoria pitkin viilettävä seikkailija ja heittää voltin lumen pöllytessä 120 kuvan taajuudella.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Oikeasti mikään kuvaamani materiaali ei näytä yhtä suurenmoiselta. En elä mainosten GoPro-elämää.

GoPro Hero 8 ratkaisee tämän ongelman kohdallani, sillä se on yllättävän näpsäkkä vloggauskamera. Se on tuhdin tulitikkurasian kokoinen ja kulkee taskussa minne vain. Kuvanvakaus on huippuluokkaa, joten kävely ei haittaa. Ja lisäksi siihen saa Media Modin kaltaisia lisäosia, jotka tekevät siitä vielä paremman vloggauskameran. Lisäksi olen käyttänyt GoPron timelapse-ominaisuuksia some-videoissani.

GoPro Hero 8 Media Mod
Media Mod lisää kameraan USB-C-portin, mini-HDMI-portin, etu- ja takamikin sekä 3,5-millin liitännän.

Uskon, että GoPro on hyvä valinta extremeurheilijoille, mutta se on myös yllättävän hyvä valinta niille videontekijöille, jotka haluavat kuvata vaikka lemmikkiään, lapsiaan tai muita arjen askareita.

GoPro Hero 8 Blackin tärkeimmät speksit

Monipuoliset videomahdollisuudet

Kiinnitysviikset suoraan rungossa kiinni ilman koteloita

HyperSmooth 2.0 -kuvanvakaus

TimeWarp 2.0 -kuvatila

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Vedenkestävä 10 metriin

2″ värillinen kosketusnäyttö

Ääniohjaus

Kokemuksia GoPro Hero 8 Blackin tärkeimmistä video-ominaisuuksista

Käyttötarkoitukseni on siis ollut vloggaus ja B-rollin kuvaaminen, ei niinkään extremeurheilu. Kokemukseni kumpuavat siltä pohjalta eivätkä välttämättä sovi siihen, mihin sinä aiot GoProta käyttää. Yleisvaikutelma kuitenkin on, että GoPro Hero 8 Black on näppärä ja hinta-laatu-suhteeltaan mainio videokamera.

Tältä videolta näet, millaisiin videopätkiin olen käyttänyt GoProta. Timelapsea etenkin minuutin kohdalta eteenpäin.

Timelapse-videot GoProlla

Kamera on vedenkestävä eikä siihen tarvitse erillistä koteloa. Siksi timelapse-videoiden kuvaaminen oli helppoa. Kamera jalustaan kiinni ja REC päälle. Sadekuuroista ei tarvinnut välittää.

Tässä on videomuodot timelapse-moodissa:

Kameran voi laittaa ottamaan kuvia tietyn sekuntimäärien välein, jolloin saa erilaisia nopeutuksia eri tilanteisiin. 1–2 sekunnin välit sopivat useimpiin tilanteisiin ja antavat liikkumatilaa editissä.

TimeWarp 2.0 -kuvatila tasoittaa liikkeen

TimeWarp on kuin timelapse liikkeen aikana. Sitä voi käyttää esimerkiksi kaupunkilomalla kaupungin läpi kävellessä, autoillessa tai vaelluksella. TimeWarp nopeuttaa ja tasoittaa liikkeen hyvin tasaiseksi. Tämä sopinee hyvin B-rollia varten.

Tässä esimerkki TimeWarp-videosta:

Suuret kuvataajuudet ja hidastuskuva GoPro Hero 8 Blackilla

Hidastuskuva antaa mahdollisuuksia, joita kuluttajahintaisissa kameroissa ei välttämättä ole. GoPro Hero 8 Blackissa on mahdollisuus kuvata 4K-videota 60 freimiä sekunnissa, jolla saa toiminnan hidastettua elokuvamaiseksi. Kun resoluutiota pienentää, hidastuksen saa vieläkin dramaattisemmaksi aina 1080p:n 240 kuvaan sekunnissa.

Henkilökohtaisesti tämä on yksi GoPron mielenkiintoisimmista ominaisuuksista. Melkein mikä tahansa aktiviteetti näyttää uuden puolen, kun sitä tarpeeksi hidastaa. Onpa kyse trampoliinilla pomppimisesta tai lehtien haravoinnista.

Loppuarvio GoPro Hero 8 Blackista

GoPro Hero 8 Black on monipuolinen, kompakti ja hintansa väärti action-kamera, jonka hyödyntämistä varten ei tarvitse olla base-hyppääjä. Kameran vloggausominaisuudet paranevat Media Mod -lisäosalla, mutta hidastukset ja timelapset tuovat monipuolisuutta omaan videomateriaaliin pelkällä perusosallakin.

Huonoja puolia kamerassa omien kokemusten perusteella on GoPro-sovelluksen nikotteleva yhteys iPhonella ja pehmeän tuntuinen muovi ja etulinssi, jota ei voi vaihtaa. Ehkä suurin mahdollinen sudenkuoppa on se, että kameraa ei tulisi käytettyä, koska oma elämä ei ole niin jännittävää.

Päivitin itse tähän versioon Hero 4 Silveristä, joten harppaus ominaisuuksissa oli valtava. Uudemmista versioista päivittäville yksi kiinnostavista ominaisuuksista on koteloton design, mikä tekee kamerasta todella kompaktin.

Ja jos tämän arvostelun lukemisen jälkeen tuntuu vielä siltä, että action-kameralle on oikeasti tarvetta, katso millä hinnalla GoPro Hero 8 Blackin tällä hetkellä saa: