Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä. Pääkuva: Mikko-Pekka Karlin.

Rakkautta punaisella ruusulla, tarkkaan valittu hääkimppu tai äitienpäiväkimppu… Kukat ovat perinteinen tapa muistaa elämän eri tilanteissa. Keräsimme tähän artikkeliin tietoa siitä

Kukkia voi tilata niin kaukaa kuin läheltäkin, mutta keskityimme tässä jutussa erityisesti kahteen asiaan: läheltä ja lähelle. Eli mieluiten niin, että kukat rullaavat pitkin maanteitä mahdollisimman lyhyen matkaa.

Vastauksena otsikon kysymykseen: usein paras kukkakauppa on se, joka on lähellä toimituspaikkaa, ja paras kukkalähetys on se, joka tulee sydämestä. Jutun lopussa on myös listaus suurimpien kaupunkien hyviä arvosteluita saaneista kukkakaupoista.

Lisäksi listaamme valtakunnallisia ja kansainvälisiäkin kukkavälittäjiä, kuten Interflora*, jonka kautta voi tilata kukkia Suomeen ja ulkomaille.

» Tilaa kukkia Interfloran kautta usein jopa samaksi päiväksi*

Kukkia elämän erilaisiin tilaisuuksiin

Kukat liittyvät niin iloon kuin suruunkin – joko kaikkien kalenterissa oleviin juhlapäiviin tai oman elämän tilaisuuksiin. Suosituimpia kukkien, asetelmian tai kukkakimppujen antamispäiviä ovat seuraavat:

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Tilaisuudet

Juhlapäivät

Esimerkiksi Interfloran* sivuilla voit valita, mihin tilaisuuteen kukat tulevat ja sivusto ehdottaa sopivia kukkalähetyksiä.

Hintaesimerkkejä erilaisista kukkalähetyksistä

Haluatko lähettää kimpun, kukka-asetelman tai vaikkapa toffeeta kukkien mukana? Netin kautta tilattavien kukkien toimitusmaksu on 15 euron luokkaa, joten muista lisätä se näiden kukkalähetysten hintaan kun suunnittelet kukkalahjaa.

Hinnat riippuvat paljon siitä, mitä kukkia asetelmassa on. Kukkakauppojen hinnoissa on myös eroja.

Kukkakauppa netissä: väriloistoa kukkapalveluiden kautta

Nettikaupan pystyttäminen ei ole täysin vaivatonta, joten Suomessakin on monta kukkakauppavälittäjää, jotka keräävät yhteen paikalliset kukkakaupat. Kun tilaat kukkapalvelusta, välittäjä välittää tilauksen lähellä toimituspaikkaa toimivaan kukkakauppaan, josta kukat toimitetaan.

Kukkaloistoa juhliin ja muihin tilaisuuksiin

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Etuna tästä on kukkien ostajalle se, että kukkien valitseminen ja tilaus on yleensä varsin helppoa. Paikallinen kukkakauppa voi myös saada enemmän myyntiä, koska yleiset kukkapalvelut löytyvät hyvin hakukoneissa ja niistä tilataan paljon.

Interflora

Ekukka.fi

Lahetakukkia.fi

Dataflora

Kenelle haluat maksaa kukistasi?

Datafloran mukaan välitysketjujen kautta myyjälle jää 35 euron kimpusta 10–15 €, eli 42 prosenttia kimpun hinnasta. Paikalliset kauppiaat saavat siis oletettavasti lisää tilauksia, mutta myös pienemmän siivun maksamastasi hinnasta.

Suuret välittäjät tekevät bisnestä siinä missä paikalliset kauppiaatkin. Voit kuitenkin itse valita, mikä palvelu sopii sinulle parhaiten ja mitä kukkakauppaa haluat tukea. Jos haluat tukea nimenomaan paikallisia, useimmiten pienempiä kukkakauppiaita, voit tilata suoraan heidän sivuiltaan tai puhelimitse. Monesti kukkavälittäjien kautta kauppa ja tilattava tuote löytyvät helpommin.

Olemme listanneet alle kourallisen oululaisia kukkakauppoja ja suorat linkit heidän sivuilleen.

Kukkakaupat Oulussa: vinkkejä ja uusia tuttavuuksia

Keräsimme alle suosittuja ja hyviä arvosteluita saaneita kukkakauppoja Oulussa.

Kukkakauppa Kanerva, Hallituskatu

– Esimerkkejä juhlakoristeluista

Kukkamaaria, OYS ja Kaakkuri

– Selkeät ja monipuoliset nettisivut
– Helposti saavutettavat sijainnit

Aleniuksen puutarha, Hietasaari

– Esimerkkikimppuja

Kukkakauppa Mia-Maria, Torikatu

– Vähänlaisesti sisältöä nettisivuilla mutta hyviä arvosteluita

Mervin kukka, Haukipudas

–  Sivuilta saa hyvän käsityksen tarjonnasta

Mikä on netin paras kukkakauppa?

Paras kukkakauppa on se, mikä sopii tilanteeseesi. Joskus oikean kukkaviestin valintaan voi käyttää aikaa ja harkintaa. Joskus on muitakin järjestelyitä ja tärkeää on hoitaa asia vaivattomasti ja ammattitaidolla.

Valtakunnallisista välittäjistä Interfloralla* ja Ekukalla on tarjontaa ympäri Suomen. Lisäksi melkeinpä kaupungista kuin kaupungista löytyy paikallisten yrittäjien tunnelmallisia ja taitavia kukkakauppoja.