*sisältää markkinointilinkkejä Fitnesstukkuun ja Hintaoppaaseen

Onko lihasvasarasta hyötyä kireiden hartioiden paukuttamisessa? Onko muutaman sadan laitteesta hierojan korjaajaksi? Tässä artikkelissa käyn läpi kokemuksiani Hyperice Hypervolt -lihasvasaran* käytöstä. Ostin sen etätyöskentelyssä jumiutuvien paikkojen möykyttämiseen ja tulokset ovat olleet… Ei mennä vielä siihen vaan käydään perusasiat ensin.

Mikä on paras lihasvasara?

Lihasvasara eli lihashuoltovasara eli hierontapistooli on lähinnä isokokoiselta leikkipyssyltä näyttävä laite, jonka päässä on nopeasti sykkivä hierontapää. Lihasvasaralla voi käsitellä lihaksia eikä laitteen käyttämiseen tarvita muita ihmisiä vaan sillä voi jyrryyttää aivan itse itseään.

Hyperice Hypervolt -lihasvasara

Lihasvasaroita on monenmerkkisiä ja toimintaperiaate on kaikissa sama. Itse ostin Hyperice Hypervoltin*, jonka ensimmäinen malli maksoi noin 400 euroa. Myös halvemmat laitteet hoitavat saman asian – näin ainakin olen kuullut. Itse olen ollut tyytyväinen Hypericeen, mutta muita laitteita en ole kokeillutkaan. Paras lihasvasara on se, joka sopii omaan käyttöön… ja joka myös tulee käyttöön.

Tässä muutamia hyviä arvosteluita saaneita vaihtoehtoja:

Jos olisin itse nyt ostamassa lihasvasaraa niin ostaisin ensin Prismasta jonkun halvemman mallin ja kokeilisin miltä moukutus tuntuu ja kuinka kauan se helpottaa. Ja sitten jos alkaisi tuntua, että tehot eivät riitä niin päivittäisin hiukan kalliimpaan, kuten MG500:een*.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Vertaile Hintaoppaan kautta, millaisia ja minkähintaisia lihasvasaroita tällä hetkellä on saatavilla.*

Toimiiko lihasvasara oikeasti?

Ainakin tässä tutkimuksessa hieronnan ja väristysterapian näytettiin olevan yhtä tehokkaita DOMSien eli raudan pumppauksesta johtuvien lihassärkyjen lieventämisessä. Omaan kokemukseeni pohjautuen voin sanoa, että lihasvasara on helpottanut hartiajumia ja auttanut rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa.

Jos hinta tai sopivuus mietityttää, kannattaa kokeilla ennen ostamista vaikkapa kaverin lihasvasaraa. En myöskään ole liikunta-alan tai terveyden asiantuntija, joten en voi luvata, että lihasvasara toimii tai että se on iankaikkisesti turvallista ja haitatonta.

Kokemuksia lihasvasarasta vuosien käytön jälkeen

Ostin Hyperice Hypervoltin istumatyöstä kireiden hartioiden ja lantionseudun moukuttamiseen. Laitteen käyttö on helppoa: siinä on kolme nopeutta ja ON/OFF-kytkin. Akku kestää yhdellä latauksella monta tuntia ja koska itse käytän sitä lähinnä lyhyiden 5–10 minuutin sessioihin, akku kestää useita viikkoja.

Aluksi lihasvasara tuntui tärisyttävän sieluun asti – jopa hiukan epämiellyttävästi. Ajattelin, etten koskaan tarvitse tasoa 3, jos ensimmäinen tasokin tikuttaa tähän tahtiin. Hypericen mukana tulee erilaisia päitä, jotka sopivat eri ongelmiin. Lättäpäällä olen myöhemmin tykitellyt ihan täysilläkin, varsinkin pakaranseutua.

Tuntemukset lihasvasarakäsittelyn jälkeen ovat samaa suuruusluokkaa kuin kotihieronnan jälkeen. Eli ammattilaisen 45 minuutin käsittelyä vastaavaan rentoutumisentilaan en ole päässyt, mutta toisaalta lihasvasaralla voi tykitellä silloin kun tarve on kovin.

Lihasvasaraa on myös tullut käytettyä yllättävän paljon ja pitkään. Pelkäsin, että se jää vaatekaappiin alkuinnostuksen jälkeen, mutta olen käyttänyt sitä varmaan n. 5 päivänä viikossa aina ostamisesta asti. Hyvä akunkesto auttaa tässä, koska tykin voi ottaa käyttöön silloin kun sitä tarvitsee.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Puolentoista vuoden käytön jälkeen lihasvasara on yhä käytössä ahkerasti, koska työergonomia ja istumatyö ei ole muuttunut. Eli tarvetta on ja lihasvasara vastaa siihen tarpeeseen.

Lihasvasaran käyttö: Nämä vinkit olisin halunnut kuulla

Tässä muutama vinkki lihasvasaran käyttöön. Voi olla, että nämä eivät sovi sinulle, mutta kokeilemisen arvoisia ne luultavasti ovat.

1. Kokeile lihashuoltovasaroiden erilaisia päitä

Hypericen mukana tuli 5 erilaista päätä: tasapää, piikkipää, pallopää, haarapää ja joustopää. Näistä käytössä on ollut tasapää ja piikkipää. Tasapäällä saa tykiteltyä monipuolisesti ja piikkipäällä pääsee juuri sinne, missä kipu on. Muiden päiden käyttö on jäänyt vähäksi.

Hypericen hierontapäillä saa eri tuntumaa lihaksiin

Vinkki on siis se, että kokeile eri päitä siihen vaivaan mikä sinulla on. Siis ihan kokeilemalla kokeile, mikä tuntuu parhaalta, vaikka peräjälkeen.

2. Yhdistä moukutus joogaan tai venyttelyyn

Syvimmän rentoutustilan olen saavuttanut joogaamalla ja tykittelemällä sen jälkeen. Tällä tavalla olen saanut apua jopa ihmisrusinaongelmaan, eli siihen tunteeseen kun menee sänkyyn makaamaan ja koko keho alkaa pikku hiljaa rutistua pieneen rusina-asentoon, kun joka paikkaa kiristää. Kerran jopa makasin 20 minuuttia sängyllä eikä minusta tuntunut, että koko ajan pitäisi muuttaa asentoa. Kiitos lihasvasara, olet pelastanut minut ihmisrusinalta.

3. Pidä lihasvasara näkyvillä

Työpöydän reunalla, treenikassissa, keittiönpöydällä… Lihasvasarasta on apua vain jos sitä käyttää. Jätä vasara johonkin sellaiseen paikkaan, jossa tartut siihen huomaamattasikin. Lihasvasara on sen verran arvokas sijoitus, ettei sitä kannata piilottaa ja unohtaa. Se on onneksi niin pieni, ettei se sovi vaatetelineeksi kuntopyörän tapaan.

Hypervolt Hypericen plussat ja miinukset

Olen ollut tyytyväinen Hyperice Hypervoltiin*. Arvoin tämän ja Blackin välillä, mutta päädyin edullisempaan.

Miinukset:

Plussat:

Mistä lihasvasaroita saa ja paljonko ne maksavat?

Kaupastahan niitä. Useimmissa isoissa elektroniikkakaupoissa on lihasvasaroita. Lisäksi on halvempia versioita tokmanneilla ja muilla. Hyperice Hypervoltin voit tilata vaikkapa Fitnesstukusta*, josta saat myös ilmaisen postituksen  Voit myös vertailla hintoja ja katsoa eri vaihtoehtoja Hintaoppaan kautta*.

Mukavia moukutushetkiä!