Laske kuinka paljon maalia tarvitset pinnan maalaamiseen. Tulos on suuntaa-antava. Voit myös valita, kuinka suuren osan pinnasta haluat maalata. Maalin riittoisuuden voit tarkistaa haluamasi maalin tiedoista. Laskurin alla on vinkkejä ja lisätietoja, jotka auttavat maalimenekin laskemisessa.

Käytä desimaalierottimena pistettä (.), eli kirjoita laskimeen esimerkiksi 3.5 metriä (ei siis 3,5 metriä).

Maalilaskuri

Leveys: metriä

Korkeus: metriä

Riittoisuus: m²/l

Kuinka suuri osa pinnasta täytyy maalata?
Montako käsittelykertaa tarvitaan?

Maalin riittoisuuden valitseminen

Kaikkien maalipurkkien kyljessä on ilmoitettu maalin riittoisuus mittayksikössä m²/l. Se tarkoittaa sitä, kuinka monta neliömetriä yhdellä litralla maalia saa keskimäärin maalattua.

Riittoisuus 6 m²/l tarkoittaa, että yhdellä litralla saa maalattua 6 neliön alan (esimerkiksi 2x3m).

Tässä on erilaisten maalien riittoisuuksia. Jos et ole varma miten pinta imee maalia, laskuriin kannattaa riittoisuudeksi valita pienempi numero, jotta maali ei lopu kesken.

Kuinka suuri osa pinnasta pitää maalata?

Tässä kohtaa voit arvioida sitä, kuinka paljon pinnan alasta täytyy peittää maalilla. Ikkunoita ja ovia ei luonnollisestikaan tarvitse maalata (ainakaan jos maalaus onnistuu).

Jos esimerkiksi maalaat seinää, jossa on yksi normaalikokoinen ikkuna, voit valita 75 %. Jos seinällä on vaikkapa ovi ja kaksi ikkunaa, voit valita 50 %, eli puolet. Myös tämä kohta on suuntaa-antava. Kannattaa pyöristää tulos mieluummin ylöspäin kuin alaspäin, ettei maali lopu kesken kaiken.

Käsittelykertojen laskeminen

Laskurin viimeisessä kohdassa voit valita, kuinka monta kertaa pinta täytyy maalata samalla maalilla. Esimerkiksi jos maalaat sisäkohteissa vaaleammalla tumman päälle, tarvitset luultavasti useamman kuin yhden käsittelykerran. Kohteesta riippuen voi olla tarpeen maalata pinta ensin pohjamaalilla.

Onnistuneita maalihetkiä!