Lindy hop on energinen hyvänmielen paritanssi. Se on rytmiä, liikettä, vapautta ja monipuolisuutta.

Lindy hop on Yhdysvalloissa 1920- ja 1930-luvuilla kehittynyt tanssi, joka on saanut nimensä lentäjä-ässä Charles Lindberghin mukaan. Swing-tansseihin kuuluvaa lindy hopia voi tanssia monenlaiseen musiikkiin ja se on tarpeeksi suosittua, että swing-tansseja löytyy ympäri maailman – etenkin kesäisin.

Miltä lindy hop näyttää?

Olet nähnyt lindy hopia, vaikka et välttämättä tietäisi, miksi tanssia kutsutaan. Monissa suuremmissa kaupungeissa järjestetään esimerkiksi kesätansseja, joissa joukko ihmisiä hytkyy rytmikkäästi swing-musiikin tai uudempien hittien tahtiin.

Tältä lindy hop näyttää: 

Miksi nimenomaan lindy hop?

Jos olet etsimässä uutta tanssiharrastusta, seuraa sydämesi ääntä. Kaikki tanssi on mielelle ja keholle hyväksi. Voit myös kokeilla eri lajeja, käydä alkeet vaikkapa flamencosta, tangosta ja polkasta.

Paikkakunnan vireä tanssiyhteisö pitää tanssinsyrjässä kiinni, joten hyvä paikka aloittaa on se tanssi, jota kotipaikallasi opetaan. Lindy hopin hyviä puolia ovat:

Lindy hop -tunneille voi yleensä mennä myös ilman paria, mutta paikkansa varmistaa monesti sillä, että ilmoittautuu parin kanssa. Tanssikurssit ovat hieno tapa tutustua itseensä ja kumppaniinsa, joten myös lindy hopia voi suositella pariskunnille. Kun alkuvaiheesta pääsee yli ja tanssin polkupyörä pysyy jo pystyssä, voitte tanssia lindya läpi elämän kesien.


Mainos


Missä lindy hopia voi opetella?

Lindy hop on ainakin viime vuosina ollut tarpeeksi suosittua, että alkeiskursseille pääsee ainakin suurimmissa kaupungeissa. Pitkin vuotta järjestetään myös tanssileirejä, joissa pääsee alkuun.

Oulussa lindya pääsee tanssimaan SwingOn kursseilla ja tapahtumissa. Muiden kaupunkien yhdistykset löydät hakemalla Googlesta “lindy hop (paikkakuntasi nimi)”. 

Tanssin aloittaminen voi mietityttää ja jännittää, mutta lindy hop antaa enemmän kuin ottaa. Kannattaa siis antaa bouncen mennä jalan alle ja lähteä rohkeasti mukaan.