Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Haluatko lukea kirjasta arvostelun ennen ostamista? Vai haluatko kenties toisen mielipiteen sen jälkeen, kun lasket kirjan sydän pamppaillen käsistäsi? Keräsimme listan paikoista, joissa voit lukea kirja-arvosteluita.

Kirjavinkit.fi – tuhansien arvostelujen arkisto

Kirjavinkkien sivuilta löydät yli 10 000 kirja-arvostelua niin klassikoista kuin uusimmistakin kirjoista. Sivusto keskittyy hyviin kirjoihin, joten aivan kaikkia teoksia ei listoilta löydy. Hakutoiminto on hyvä, ja arvostelut ovat sopivan mittaisia.

Jos haluat kuulla, miten kirjavinkit.fi-sivusto on syntynyt, miten se toimii ja miten toimintaan pääsee mukaan, kannattaa kuunnella päätoimittaja Mikko Saaren haastattelu Kertojan ääni -podcastissa.

Goodreads – maailman suurin kirja-arvioiden kokoelma

Yhdysvaltalainen Goodreads on valtava arvioiden aarreaitta. Se on osa Amazonia aikakaudelta, kun kirjat olivat lähempänä Amazonin ydinliiketoimintaa.

Risingshadow.fi – spefi-arvioita

Spekulatiivisen fiktioon kuuluvien kirjojen arvioita julkaistaan kiitettävällä tahdilla ja laajuudella risingshadow.fi-sivustolla.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Kirja-arvioita lukuaikapalveluissa

Useimmiten kirjoja arvotetaan nykyään siellä missä niitä luetaan – eli lukuaikapalveluissa. 

Yksittäinen tähtiarvio on aika ohut peruste, mutta esimerkiksi Nextoryn* sovelluksessa näkee arvioiden jakauman, mistä saa jo paremman käsityksen monenko tähden kokemuksesta on kyse.

Kirja-arvioita sosiaalisessa mediassa

Kirjoista puhutaan niin kirjagramissa kuin booktokissakin. Hakemalla kirjan nimellä voi löytää osuvaa kirjapuhetta, mutta sosiaalista mediaa ei ole rakennettu asioiden palaamiseen näkökulmasta, joten tulokset voivat vaihdella.

Sanomalehtien kirja-arvioita

Painetun sanan kirja-arvioita voi etsiä sanomalehtien sivuilta. Katettu kirjakenttä on varsin kapea, joten jos etsit tiettyä kirjaa, voi olla parempi etsiä muualta.