Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Sähkösopimuksia kannattaa vertailla ja kilpailuttaa aina tasaisin väliajoin. Käyttämällä muutaman minuutin vertailuun voit säästää tuntuvia summia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia palveluita, joilla pääset jo pitkälle. 

Mitä tietoja tarvitsen sähkösopimuksen vertailuun?

Ennen kuin vertailet, tarkista nämä tiedot itselle ylös niin vertailu on helpompaa.

Nämä tiedot saa mm edellisestä sähkölaskusta, josta voi tarkistaa sekä vuosikulutusarvion että sopimustyypin. Sopimustyyppi voi olla ilmaista eri yhtiöillä eri tavoin: esimerkiksi “Kiinteä hinta 1.1.2111 asti”, jolloin kyseessä on määräaikainen sopimus.

Monissa vertailupalveluissa voit myös arvioida vuosikulutuksen asuntotyypin ja käytön mukaan, joten pääset myös suoraan alkuun jos sähkölasku on jo poltettu saunanuunissa.

Mitä kannattaa pitää mielessä sähkösopimuksia vertaillessa?

Sähköyhtiöt paketoivat palveluitaan eri tavoin. Vertailu on tehty hiukan hankalaksi alennuksilla, rajoituksilla ja lisämaksuilla. Muutamalla laskutoimituksella paras sähkösopimus kuitenkin löytyy. 

Lopulliseen hintaan vaikuttavat ainakin nämä:

Pörssisähkön osalta monissa vertailupalveluissa lasketaan arvioitu hinta spot-hinnan perusteella. Jos spot-hinta nousee, myös sähkön hinta nousee eikä arvio pidä paikkaansa. Spot-hinta voi toki myös laskea.

Paljonko pörssisähkö maksaa tällä hetkellä?

Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain. Esimerkiksi porssisahko.net-sivustolta näet lähipäivien hinnat.

Vertaile sähkösopimuksia: sähkövertailu.fi

Vuodesta 2011 toiminut sähkövertailu.fi* kerää kattavasti nyt tarjolla olevia sähkösopimuksia.

Vertailemaan pääset nopeasti sillä voit arvioida vuosikulutuksen laskurilla.

Vertaa sähkösopimuksia*

Vertaaensin.fi: muutakin kuin sähkösopimuksia

Vertaaensin.fin sähkösopimusvertailu on simppeli käyttää. Laitat osoitteen ja postinumeron ja lisätiedot sähkösopimuksestasi niin saat vali

Vertaa sähkösopimuksia

Voit vertailla sopimuksia myös sähköyhtiöiden omilla sivuilla

Vertaillessa kannattaa käydä useammilla sivuilla, myös sähköyhtiöiden omilla. Voit esimerkiksi etsiä vertailupalvelussa pari kiinnostavinta ja käydä sitten yhtiön sivuilla aloittamassa sopimuksen teon.

Jos hinnoissa on suurta eroa, tarkista vielä mitä ilmoitettuihin hintoihin kuuluu.