Ote-kenttä (eli excerpt) on lyhyt kuvaus, jonka monet WordPress-teemat näyttävät esimerkiksi juttulistauksissa tai kategoriasivuilla. Tässä artikkelissa näytetään, miten otteen saa lisättyä artikkelin lisäksi myös sivulle.

Näin saat otteen näkymään artikkeliin WordPressissä

Artikkeleiden osalta ote-kenttä on joskus piilossa, joskus näkyvissä. Se näyttää artikkelia editoidessa tältä:

Jos artikkeleissasi ei näy Ote-kenttää, tarkista, että julkaisujärjestelmäsi on WordPress ja sitten paina artikkelia editoidessasi aivan sivun yläreunassa olevaa Näyttöasetukset-lehteä. Se aukaisee luettelon, josta voit täpätä otteen näkyviin.

Näin saat otteen näkymään sivulle WordPressissä

WordPressissä on sekä sivuja että artikkeleita (posts and pages). Artikkelit ovat blogijutun tyyppisiä sivuja, joissa on päivämäärä ja joita näytetään yleensä dynaamisesti vaikka etusivulla. Sivut puolestaan ovat staattisia, esimerkiksi navigaatiossa näytettäviä sivuja, kuten Yhteydenotto-sivut.

Meillä Aalho Median tuotteet ovat artikkeleiden sijaan sivuja, mutta haluamme silti näyttää esimerkiksi hakusivulla sivulle otteen. Tämä ei ole suoraan mahdollista, vaan vaatii pientä värkkäystä.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Tässä neljän kohdan ohje, jolla saat otteen näkymään myös sivuilla. Muistathan, että aina kun värkkäät niin asiat menevät rikki. Se on normaalia, mutta voi olla stressaavaa jos ei ole tottunut myös korjaamaan vikoja. Ota varmuuskopiot ja tee muutoksia vain silloin kun sinulla on aikaa myös korjata asiat. Hyväksy henkisesti se, että sivu saattaa mennä hetkeksi nurin.

  1. Asenna Code Snippets -lisäosa
  2. Lisää uusi snippet, johon kirjoitat:
add_post_type_support( 'page', 'excerpt' );
  1. Valitse “Run snippet everywhere” ja julkaise painamalla Save Changes
  2. Editoi haluamaasi sivua ja valitse ote näkyviin sivun yläreunan Näyttöasetukset-lehdeltä

Muutosten jälkeen myös sivuilla pitäisi olla ote ja sivusi näyttävät hakutuloksissa esimerkiksi tältä:

Mukavia editointihetkiä!