Kirjoittaja on Oulun Ultran osakas.

Oulun Ultra on yksityinen oululainen lääkäriasema Hallituskadulla. Asema on toiminut vuodesta 2018 ja tarjoaa ultraäänitutkimuksia lähetteellä ja ilman lähetettä. Nykyään Oulun Ultrassa pääsee myös raskaudenajan ultraäänitutkimuksiin.

Tässä artikkelissa käymme läpi kokemuksia Oulun Ultrasta ja siitä, miten Oulun Ultra eroaa muista yksityisistä ultraäänitutkimuksia tarjoavista yrityksistä ja toisaalta julkisesta terveydenhuollosta.

Kokemuksia Oulun Ultrasta: Tavoitteena helppo ja nopea tutkimus

Ultraäänitutkimus on monesti se ensimmäinen tutkimus, jolla selvitetään erilaisten vaivojen syitä. Vatsavaivat, kurkkutuntemukset ja patit ovat esimerkkejä yleisimmistä syistä mennä tutkimuksiin.

Oulun Ultran toiminta on pyritty suunnittelemaan niin, että tutkimuksiin meneminen ei jää kiinni rahasta tai epätietoisuudesta.

Oulun Ultran plussat

Oulun Ultran miinukset

Oulun Ultran asiakastyytyväisyyskyselyiden mukaan asiakkaat ovat tyytyväisiä etenkin lääkäreihin (arvosana 4,98/5), vastaanottohenkilökuntaan (4,89/5) ja maksamisen helppouteen (4,92/5).

Millainen lääkäriasema Oulun Ultra on?

Oulun Ultra on katutasossa osoitteessa Hallituskatu 30, suunnilleen levykauppa Äxää vastapäätä. Sisällä on vastaanottotiski, odotusaula ja yksi tutkimushuone, johon asiakkaat kutsutaan käytävältä. Vastaanottoavustaja ottaa vastaan tutkimuksiin tulijat ja opastaa eteenpäin.

Tällä hetkellä ultraäänitutkimuksia tehdään maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Raskausajan ultraäänitutkimuksia tehdään vain maanantaisin.

Millaisia lääkäreitä Oulun Ultrassa on?

Oulun Ultran asiantuntijaesittelyt on koottu Oulun Ultran sivuille. Tutkimuksia tekevät radiologian erikoislääkärit. Raskausajan ultraäänitutkimuksia tekevät synnytysten ja naistentautien erikoislääkärit.

Erona moneen muuhun lääkäriasemaan on se, että aika Oulun Ultraan varataan nettiajanvarauksen kautta tiettyyn tutkimukseen tiettynä päivänä. Eli sinun ei tarvitse siis miettiä, kenelle lääkärille haluat vaan sinut tutkii joku Oulun Ultran kokeneista asiantuntijoista.

Jos olet esimerkiksi käynyt nivelpistoksessa tietyllä lääkärillä, voit halutessasi soittaa aseman aukioloaikana Oulun Ultraan ja kysyä, milloin haluamasi lääkärillä on aikoja seuraavan kerran.

Raskausultraan Oulussa yksityisellä

Kesästä 2022 alkaen Oulun Ultrassa pääsee myös erikoislääkärin tekemiin raskausajan ultraäänitutkimuksiin. Ajat ovat varattavissa maanantaisin. Tutkimuksiin ei tarvitse lääkärin lähetettä vaan voit varata ajan esimerkiksi raskauden toteamiseen nettiajanvarauksen kautta suoraan.

Oulun Ultran raskausultrat pähkinänkuoressa:

Miten Oulun Ultra eroaa muista yksityisistä lääkäriasemista?

Oulun Ultra on oululainen, erikoistunut ja ihmisläheinen. Kaikki aseman toiminnassa on suunniteltu niin, että tutkimuksiin pääsee mahdollisimman nopeasti kohtuulliseen hintaan. Asema on auki muutamana päivänä viikossa, mutta aikoja on yleensä vapaana ainakin muutama.

Oulun Ultrassa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että tutkimuksen tulokset, eli ultraäänilausunnot ovat selkeitä ja ymmärrettäviä. Asiakkaiden myönteisiä kokemuksia on tullut paljon ja Hallituskadun Oulun Ultra alkaa toivottavasti olla jo monelle tuttu.

Näistä linkeistä pääset eteenpäin: