Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Kiinteistönvälitys on ihmisten välistä asiantuntijatyötä. Hyvä kiinteistönvälittäjä saa myymästäsi asunnosta tai kiinteistöstä hyvän hinnan nopeasti, mutta on silti aito ja inhimillinen. Keräsimme tähän artikkeliin kokemukset oululaisista kiinteistönvälittäjistä sekä vinkit parhaan kiinteistönvälittäjään löytymiseen Oulusta.

Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä?

Meillä on kokemusta kerrostaloasunnon ostamisesta Oulussa. Kiersimme vuoden ajan asuntonäyttöjä ja paikalliset kiinteistönvälittäjät tulivat tutuksi – nimenomaan ostajan näkökulmasta.

Parhaat oululaiset kiinteistönvälittäjät olivat:

Huonoimmat oululaiset kiinteistönvälittäjät olivat:

Mutta keskitytään tässä jutussa niihin parempiin välittäjiin.

Kokeile palvelua joka helpottaa välittäjien vertailua

Alkuun kiinteistönvälittäjien vertailussa pääset esimerkiksi Neliöhinta-palvelussa, jossa voit myytävän kiinteistön osoitteen perusteella vertailla parhaiten sopivia välittäjiä. Palvelu on maksuton.

Etsi parasta kiinteistönvälittäjää Neliöhinta.fissä*

Toinen vaihtoehto on perinteisempi ja hiukan aikaavievämpi, mutta todennäköisesti yhtä onnistunut – ainakin jos lähipiirissä on tehty vastaavia asuntokauppoja vastikään.

Kolme tapaa löytää paras kiinteistönvälittäjä Oulusta

Tässä kolme perinteistä tapaa etsiä ja löytää hyvä neliödiileri.

1. Käy vastaavien asuntojen näytöissä

Jos sinulla on aikaa ja viitseliäisyyttä, käy vastaavien asuntojen näytöissä tai ainakin seuraa niitä digitaalisesti. Näet miten välittäjä kohtelee ostajakandidaatteja, eli sinunkin asiakkaitasi. Jos välittäjä on myyjälle mielin kielin mutta ostajille kylmäkiskoinen niin jotain voi olla pielessä.

Voit siis olla oman elämäsi mysteerishoppaaja. Tämä menetelmä sopii silloin jos myynnillä ei ole niin kiire.

2. Kysy kaverilta tai sukulaiselta

Monesti kaverit ovat samanlaisessa elämäntilanteessa kuin sinä. He ovat siis saattaneet myydä samanlaisen kiinteistön vastikään. Ehkä Kalle myi kerrostaloyksiönsä. Tai Liisa luhtitaloasuntonsa. Tai Ludwig vanhan kartanon. Kysy Ludwigilta millaisia kokemuksia hänellä oli kiinteistönvälittäjistä ja lyöttäydy hyväksi havaitun välittäjän seuraan.

3. Ota yhteyttä kouralliseen ja pyydä arvioinnille

Ensimmäistä välittäjää ei välttämättä kannata ottaa, koska muiden arviot esimerkiksi hyvästä myyntihinnasta jäävät silloin saamatta. Jos taas otat yhteyttä muutamaan kiinteistönvälitysfirmaan ja pyydät käymään arviokäynnillä niin saat suunnilleen selville, millä hinnalla luukkusi voisi liikkua.

Oululaisia kiinteistönvälittäjiä, joista meille tuli hyvä fiilis

Kiersimme tosiaan vuoden sunnuntait kerrostaloasuntojen näytöissä eri puolilla Oulua, lähinnä keskustan liepeillä. Tässä muutama poiminta kiinteistönvälittäjistä, joista jäi meille katselijoina ja keskustelijoina hyvä fiilis.

Bo LKV

Ilmoitukset olivat freesejä ja kohteista tuli jo ennen näyttöä hyviä tuntemuksia. Hintapiste oli yleensä hiukan ylempänä kuin mitä budjettimme antoi myöten, joten nämä näytöt olivat usein enemmänkin inspiraationäyttöjä kuin ostohousunäyttöjä.

Urbaanien välitystarinoiden mukaan hyvin stailatut asunnot ovat menneet kaupaksi nopeasti vaikka joku toinen välittäjä on pitkään niitä ensin yrittänyt saada myytyä.

Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman näytöt olivat kautta linjan hyvällä tapaa tasalaatuisia, ehkä välillä hiukan hengettömiä. Kiinteistömaailman tarjouskilpailumyynnit eivät meitä ostajan näkökulmasta miellyttäneet, mutta uskoisin, että oikeasta kohteesta ja oikeaan aikaan sillä saa nyhdettyä hyvän hinnan. Aina kun Toivoniemeen tuli asunto myyntiin, meno Kuusisaaren silloilla oli kuin Qstockin aikaan.

Onnea matkaan ja hyviä myyntejä!

Asuntokauppa käy nyt kuumana, joten ostajia ainakin on liikkeellä. Jos kiinteistönvälittäjän setämiesvitseistä ei tule heti ensitapaamisessa hyvä fiilis niin kannattaa kokeilla jotakuta muuta esimerkiksi Neliöhinnan palvelun* kautta.

Onnea matkaan ja kireitä siimoja!