Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä

Harry Potter -legot sopivat niin nuoremmille kuin vanhemmille potterpäille. Olemme harrastaneet legojen kokoamista mindfulness-hengessä ja keränneet tähän juttuun kokemuksia, kuvia ja parhaita ostopaikkoja.

Kaikki paketit näet Legon omasta verkkokaupasta*.

Millaisia Harry Potter -legoja on saatavilla?

Harry Potter -legot voi jakaa karkeasti kahteen ryhmään: isoihin ja pieniin paketteihin. Isompia ovat esimerkiksi Tylypahkan linnan osat ja pienempiä taas Tarvehuoneen tai huispausturnajaisten kaltaiset paketit. Keskitymme tässä jutussa isompiin kokonaisuuksiin, joita olemme itse koonneet.

Harry Potter -legoja on tehty jo vuodesta 2001. Wikipedia listaa kaikkia tehdyt setit. Pienen tauon jälkeen vuonna 2018 Lego alkoi taas julkaista uusia paketteja, joita on vielä saatavilla ihan normaaleissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Tässä on lista uudemmista seteistä. Linkistä voit ostaa paketin Adlibriksestä tai tarkistaa halvimmat hinnat Hintaoppaasta

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Harry Potter -legon nimi Adlibris Hintaluokka
Tylypahkan tähtitorni, LEGO® Harry Potter™, (75969) Osta* 120 €

Vertaa hintoja*

Hyökkäys Kotikoloon, LEGO Harry Potter (75980) Osta 120 €

Vertaa hintoja*

 

Tylypahkan Suuri sali, LEGO Harry Potter (75954) Osta* 95 €

Vertaa hintoja*

Tylypahkan™ kellotorni, LEGO Harry Potter (75948) Osta*  80 €

Vertaa hintoja*

 

Tylypahkan pikajuna, LEGO Harry Potter (75955) Osta* 80 €

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Vertaa hintoja*

Tylypahkan tällipaju, LEGO Harry Potter (75953) Osta* 65 €

Vertaa hintoja*

Hedwig™, LEGO® Harry Potter™, (75979) Osta*

 

50 €

Vertaa hintoja* 

Hagridin mökki: Hiinokan pelastus, LEGO Harry Potter (75947) Osta* 60 €

Vertaa hintoja*

Poimittaislinjan bussi™, LEGO Harry Potter (75957) Osta*  45 €

Parhaat Harry Potter -legot, eli mistä kannattaa aloittaa?

Parhaus on leikkijän silmässä ja riippuu paljon siitä, mitä haet. Onko legoilla tarkoitus leikkiä, onko kokoaminen se juttu vai kenties legojen laittaminen esille.

Hyökkäys Kotikoloon

Oma suosikkimme on vuoden 2020 Hyökkäys kotikoloon. Se on sopivan kokoinen, että koottavaa riittää useaksi illaksi, ja osiltaan monipuolinen. Se on myös leikittävän oloinen, sillä huoneita on monta ja talo jakautuu kolmeen osaan, jotka voi levittää viuhkamaisesti. Kotikolon tunnelma on setin nimestä huolimatta lämmin.

Tylypahkan pikajuna

Myös Tylypahkan pikajuna on sopivan erilainen ja mukava koota. Punainen väri on tyylikäs ja hehkuva. Mukana tulee laituri, joten juna sopii hyvin erilaisiin leikkeihin.

Tylypahkan linnan osat

Harry Potter -legojen erikoisuus on se, että uusissa seteissä Tylypahkan linna tulee erillisissä, mutta toisiinsa sopivissa osissa. Voit siis ostaa linnan osa kerrallaan: on suurta salia, tähtitornia ja kellotornia. Linnan osat ovat varsin samanlaisia keskenään, joten aivan peräjälkeen en niitä haluaisi koota – ainakaan jos tavoitteena on vaihtelevuus.

Tylypahkan linnan leikittävyys ei mielestäni ole yhtä hyvä kuin muilla johtuen ehkä linnan mittakaavasta: sisähuoneet ovat jännittäviä, mutta ne ovat eri mittakaavassa kuin ulkokuori. Yksi luokkahuone vie esimerkiksi kokonaisen kerroksen tornista. Pieni juttu, tiedän, mutta esimerkiksi Kotikolossa mittakaava on aidompi.

Kokeilussa iso Tylypahkan linna -legosetti

Uudempien legosettien lisäksi on olemassa valtaisan iso Tylypahkan linna (71043), joka on tehty eri mittakaavaan kuin uudemmat. Löysimme sen sattumalta alennusmyynnistä noin 350 € hintaan ja mietimme, kannattaako pakettiin sijoittaa niin paljon rahaa. Nykyiset hinnat voit tarkistaa täältä*.

Tylypahkan linna

Kokosimme uuden vuoden lomien aikaan isoa Tylypahkaa, jonka pelkkä paketti on vaikuttava. Itse linna vie koottuna ruokapöydän päädyn verran tilaa. Legopusseja on useita kymmeniä.

Pussien määrä lego-Tylypahkassa

Tylypahkan iso linna on ollut monien kuukausien kokoamisprojekti. Olemme tehneet pussin kerrallaan ja rakentaminen on ollut hauskin ja tyydyttävin kokemus sitten lapsuuden leikkien. Yksityiskohdat ovat mainioita, Tylypahka rakentuu luonnollisesti perustuksien kautta ja ennen kaikkea Tylypahkan kokoluokka on saatu toimimaan paremmin kuin uudemmissa Tylypahkan osissa.

Jos etsit pitempiaikaista kokoamista ja Harry Potterin taikaa niin tästä paketista sitä löytyy vielä paljon enemmän kuin hinta antaisi olettaa.

Lähikuvassa Hyökkäys Kotikoloon -legopaketti

Olemme koonneet suurimman osan isommista Harry Potter -legoista ja toinen mieleenjäävä on ollut uusi Hyökkäys Kotikoloon. Paketti sisältää hauskoja yksityiskohtia: värikkäät kattopalaset, takan taikaliekit ja Weaslyjen kodikkaat huoneet. Koottuna setti myös sopii hyvin vaikka kirjahyllyyn.

Tunnelmallinen Hyökkäys Kotikoloon -legosetti

Tässä muutama kuva kokoamastamme Kotikolosta. Innostuin lisäksi photoshoppaamaan Kotikoloa, mikä kertonee siitä, että legoilla voi leikkiä hyvin monella eri tavalla.

Harry Potter legohahmo
Harryn teiniruuhkavuodet näkyvät naamasta myös Legoissa.

Mistä Harry Potter -legot kannattaa ostaa?

Harry Potterit ovat niin suosittuja, että niitä löytyy useimmista suurista kaupoista, kuten Prismoista tai Verkkokaupasta. Olemme käyttäneet myös Legon omaa verkkokauppaa*.

Verkkokauppa Adlibriksen hinnat näyttivät olevan alhaisemmasta päästä, joten sekin on aivan hyvä valinta. Täällä on kaikki tilattavissa olevat Harry Potter -legot*. Mukavia kokoamis- ja leikkihetkiä!