Kumppanuuslinkit merkitty ↗-merkillä.

Aikakauslehden, sarjakuvan tai sanomalehden määräaikainen tilaus voi olla oiva lahja niin itselle kuin jollekin muullekin. Usein lehtitarjoukset kuitenkin jatkuvat normaalihintaisena tutustumishinnan jälkeen, joten pahimmillaan niillä hoitaa itselleen lähinnä lisää stressattavaa.

Tähän artikkeliin olemme keränneet parhaat paikat tilata määräaikaisia lehtiä. Tavoitteena on:

Lehtitarjouksiin tutustuessa kävi selväksi, että lehtiä ja niiden tilauksia myydään tarkoituksellisen monimutkaisesti, jotta tilauksen oikea hinta ei tulisi selväksi oikeastaan missään vaiheessa. 

Tilaajalahjoilla ja tutustumisjaksoilla lukijat yritetään höynäyttää mukaan, minkä jälkeen alkaa usein normaalihintainen tilaus, jonka hinta on lukenut korkeintaan kukkakärpäsen kokoisella tekstillä jossain välilehdellä. Määräaikaisella tilauksella välttää tilausansan, mutta aivan ongelmatonta ei ole sekään.

Toisaalta Suomi on täynnä hienoja lehtiä, joita tehdään sydänverellä. Ehkä voitkin tilata jonkun pienemmän levikin erikoislehden suoraan heidän sivuiltaan.

Mistä kannattaa tilata määräaikainen lehti?

Määräaikaisten tilausten löytäminen lehtien nettisivuilta vaatii hiukan työtä.

A-lehtien määräaikaiset tilaukset

A-lehdillä määräaikainen tilaus onnistuu Hinnasto-sivun kautta.

A-lehtien jatkuvat tilaukset onnistuvat tämän sivun kautta↗.

Sanoman määräaikaiset tilaukset

Sanoma Media julkaisee monia tuttuja ja rakastettujakin lehtiä, kuten Aku Ankka, ET, Me Naiset… 

Heidän sivuiltaan tilatessasi voit valita jatkuvan tai määräaikaisen tilauksen. Parhaat tarjoukset esitellään useimmiten jossain muualla kuin tilaussivuilla, joten tarjoushaukka saa selailla nettiä ennen tilausta.

Moniin muihin lehtitaloihin verrattuna itse tilaussivu on kuitenkin selkeä ja tilausehdot ja hinnat ovat selvillä.

Tutustu Sanoman lehtiin

Otavamedian lehtien määräaikaiset tilaukset

Seuraa, Tekniikan maailmaa ja muita tuttuja lehtiä julkaisevalta Otavamedialta ei löytynyt paikkaa, joista määräaikaisia tilauksia voisi tilata.

Lehtikuninkaalta määräaikaisia lehtitilauksia

Lehtikuningas.fi on ruotsalaiseen Mediafy AB -konserniin kuuluva sivusto, jonka kautta voi tilata lehtiä määräaikaisesti.

Kaikista lehdistä ei ole tarjolla määräaikaista tilausta, mutta esimerkiksi Otavamedian lehdistä (esimerkiksi Seura) on tarjolla myös määräaikaisia vaihtoehtoja. Netistä löytyy myös huonoja kokemuksia Lehtikuninkaan asiakaspalveluun liittyen, joten näidenkin palveluiden kanssa saa valmistautua säätämiseen.

Tutustu lehtikuningas.fi

Lehtiapaja myy vain määräaikaisia tilauksia

Lehtikuninkaan kanssa samaan ruotsalaiseen Mediafy AB -konserniin kuuluva Lehtiapaja.fi keskittyy pelkästää määräaikaisiin tilauksiin. Sivusto on aika karun näköinen, ja Lehtiapajaan liittyen löytyy netistä myös huonoja kokemuksia esimerkiksi tuplalaskuihin liittyen.

Tutustu lehtiapaja.fi

Mitä eroa on jatkuvalla ja määräaikaisella tilauksella?

Jatkuva tilaus on lehtitilaustyyppi, jossa lehti tulee kotiin niin kauan kuin tilausta ei itse peruuta. Yleensä lehtitalot myyvät jatkuvat tilaukset niin, että niissä on:

Lehtitalot (toiset enemmän kuin toiset) tekevät yleensä peruuttamisesta mahdollisimman hankalaa. Jatkuvan tilauksen voi yleensä peruuttaa kuitenkin esimerkiksi tarjousjakson loppuun, jolloin saa lehden halvemmalla, mutta joutuu taistelemaan koneistoa vastaan, jotta lehden tulon saa loppumaan.

Joskus peruuttaminen on kohtuullisen helppoa, mutta joudut puhelinmyyjien vainoamaksi. Lehtitilaus on kuin laulun Hotel California: voit peruuttaa milloin vain mutta jäät aina listoille.

Määräaikainen tilaus on tilaustyyppi, jossa lehteä tilataan tietty määrä tai aika, esimerkiksi 6 tai 12 kuukautta. Tilaus maksetaan yleensä kerralla eikä sitä voi peruuttaa kesken kaiken. 

Määräaikaisessa tilauksessa hyvää on se, ettei tilille jää pyörimään toistuvia maksuja. Huonoa se, että päädyt samoille listoille kuin jatkuvassa tilauksessa.

Millaisia alennuksia lehtitilauksista on yleensä tarjolla?

Oletuksena on, että jatkuva tilaus on lehtitalolle mieluisampi kuin määräaikainen tilaus, koska tilaus jää osalle joka tapauksessa päälle. Siksi myös jatkuvaan tilaukseen liittyvät alennukset ovat oletettavasti parempia. Katsotaan pitääkö tämä paikkaansa.

Tässä muutamia tarjousesimerkkejä loppuvuodesta 2022.

Apu

Seura

Me Naiset

Odotetusti jatkuvan tilauksen tarjousjaksot ovat usein huomattavastikin edullisempia kuin määräaikaiset. Itse jatkuva tilaus voikin sitten olla huomattavasti kalliimpi kuin tarjousjakso. 

Jos haluat tilata nimenomaan määräaikaisen, käytä hiukan aikaa ja etsi paras määräaikainen tarjous, tilaa se ja keskity sitten lehdestä nauttimiseen. Parempia tarjouksia tulee ja menee, mutta lopullinen hinta voi olla aivan eri luokkaa.

Jos haluat tilata jatkuvan tilauksen, käytä myös silloin hiukan aikaa ja etsi paras tutustumistarjous. Laita kalenteriin merkintä itsellesi vaikka kuukauden päähän ja peruuta tilaus tutustumisjakson loppuun. Parhaimmillaan saat parhaan hinnan ja mielenrauhan siitä, ettei tilaus jää lukemattomana rullaamaan.