Kumppanuuslinkit merkitty ↗-merkillä.

Lisänäyttö helpottaa varsinkin kannettavalla tehtävää työtä. Toiselle näytölle voi siirtää vaikkapa lähdedokumentin tai nettisivun. Etsimme vastikään pientä näyttöä etätyöpisteelle kotiin: tavoitteena oli löytää näyttö, joka näyttää hyvältä, mahtuu pieneen tilaan eikä maksa maltaita.

Yllättävää kyllä löysimme hyvän näytön, jonka ainoa huono puoli oli kunnon telineen puuttuminen. Jos siis etsit pientä lisänäyttöä, meillä voi olla etsimäsi.

Alle 24-tuuman lisänäyttö etätöihin

Suurin osa näytöistä on yli 24-tuumaisia. Hinnat ovat pudonneet vuosien takaisista ja tarkan näytön saa jo parilla satasella. Me etsimme etätyöpisteelle vielä pienempää näyttöä kuin 24 tuumaa.

Parhaaksi vastaukseksi ongelmaamme osoittautuivat mobiilinäytöt, eli pienet n. 15 tuuman lisänäytöt. Päädyimme ostamaan Verkkokauppa.comista Blackstorm MobileMonitor 15.6″ Full HD -näytön. Tätä näyttöä ei kuitenkaan enää näytä olevan saatavilla, joten annamme myös toisen vinkin jutun lopussa.

Kiitämme tässä näytössä:

Moitimme:

Kokemuksia Blackstorm MobileMonitor 15.6″ Full HD -näytöstä

Parin sadan hintainen Blackstormin näyttö tosiaan hoitaa homman. Se on kevyt kantaa mukana ja se saa virran ja kuvan yhden piuhan kautta (USB-C). Kuva on konttorihommiin aivan tarpeeksi hyvä. Parin sadan euron panostus etätyöpisteeseen on ollut ehdottomasti sen arvoinen. Lisäksi näyttö on ohut ja kätevä ottaa mukaan etätöiden etätöihin vaikkapa mökille.

Näytön telineenä paketissa tulee magneettinen suojakuori, eli käytännössä musta, taiteltu kumilätkä. Jos taloudessa on lemmikkejä, lapsia tai ikkunasta tulee vieno tuulenvire, näyttö on ennen pitkää lattialla. Minun piti myös käydä Mensan älytesteissä ennen kuin opin, miten suojakuori taitellaan telineeksi.

Päädyimme ostamaan telineeksi kymmenen euron Mozi Portable -tablettitelineen. Se toimii kohtuullisen hyvin vaakatasossa, mutta pystyasennossa on valitettavan epätasapainoinen.

Uusi vaihtoehto toiseksi näytöksi: 15,6” Lenovo L15 -näyttö

Blackstormin näyttö on ostamisen jälkeen poistunut markkinoilta, joten kun tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen aloin etsiä toista lisänäyttöä, piti etsintäkierros tehdä uudestaan.

Tällä kertaa ostimme Lenovolta 15,6” L15 -näytön. Se on myös USB-C-kaapelilla toimiva pieni lisänäyttö. Hyvää tässä näytössä on se, että siinä on oma säädettävä jalka, jossa on myös VESA-kiinnitys. Sitä on ainakin vielä saatavilla hyvin suurista elektroniikkaliikkeistä, kuten Gigantista↗ ja Powerista.

Näissä pikkunäytöissä ei ole aivan kristallinterävä kuvantarkkuus, mutta etätyöskentelyyn se toimii aivan mainiosti. Erityiskiitos VESA-kiinnityksestä, jolla sain näytön myös ihan kotikotitoimistoon kolmanneksi näytöksi kiinnittämällä sen monitoritelineeseen.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua lisänäytön etsintään! Olkoon virtuaalinen työpöytäsi leveä ja siisti!