Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Ruotsin Amazon* aukaisi verkkokauppansa lokakuun 28. päivä vuonna 2020. Jo avaushetkellä tuotteita on saatavilla valtava määrä ja tuotteet on hinnoiteltu kilpailukykyisiksi. Keräsimme tähän artikkeliin kysymyksiä ja vastauksia, hintavertailuja ja pikalinkkejä eri puolille Ruotsin Amazonia.

Suurinta osaa tuotteista ei vielä toimiteta Suomeen, mutta sekin mahdollisuus varmasti aukeaa ennen pitkää.

Toimittaako Ruotsin Amazon Suomeen?

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Ruotsin Amazon toimita Suomeen. Kun kirjautuu sisään omalla Amazon-tilillä ja toimitusosoitteena on Suomi niin yleensä tuotteen kohdalla lukee “Artikeln kan inte skickas till din valda leveransplats. Välj en annan leveransplats.” eli “Tuotetta ei voida toimittaa valittuun osoitteeseen. Valitse toinen toimitusosoite.”

Kuinka nopeat toimitukset Ruotsin Amazonissa on?

Amazonin toimitusten nopeus vaihtelee sen mukaan onko myyjä Amazon itse vai jokin kolmannen osapuolen myyjä. Amazonin omissa tuotteissa, jotka ovat varastossa, pääasiallisia toimitusaikavalintoja on neljä:

Ruotsin Amazonin paketit toimittaa pääosin PostNord. Yli parinsadan kruunun tilauksista tavallinen toimitus Amazonin tuotteilla on ilmainen.

Mitä Ruotsin Amazonista kannattaa ostaa?

Amazonin tuotevalikoima on perinteisesti niin laaja, että sieltä ostetaan laajasti elektroniikkaa, kodin tuotteita, kirjoja, vauvojen ja lasten tuotteita… Näistä linkeistä pääset suoraan suosituimpiin osioihin:

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Onko Ruotsin Amazon halpa vai kallis (vai jotain siltä väliltä)?

Amazonin tyyliin on muissa maissa kuulunut se, että kilpailua kiristetään nopeilla toimituksia, suurella valikoimalla ja hiukan alhaisemmilla hinnoilla. Kilpailijat tietenkin vastaavat hinnoitteluun omalta osaltaan, joten tilanne elää koko ajan.

Tässä muutaman tuotteen hinnat Ruotsin Amazonissa, Elgigantenissa ja lisäksi Suomessa Hintaoppaan kautta.

Tuote Amazon.se Elgiganten Vertaa hintoja Suomessa
Hyperice Hypervolt -lihasvasara* 3 790 kr 3 790 kr Vertaa*
Nintendo Switch -pelikonsoli* 3 997 kr 3190 kr Vertaa*
Philips Hue White and Color Ambiance -aloituspaketti* 1 321 kr 1 490 kr Vertaa*
Apple AirPods Pro* 2 176 kr 2 177 kr Vertaa*

Varsin satunnaisella elektroniikkaotoksella näyttäisi siis siltä, ettei Amazonilla ainakaan kautta linja ole halvemmat hinnat kuin muilla jäteillä.

Voiko Ruotsin Amazonia käyttää suomeksi?

Ruotsin Amazon näyttäisi tällä hetkellä olevan saatavilla vain ruotsiksi. Saksan Amazonissa kielivalikko on heti hakukentän oikealla puolella, mutta Ruotsissa sitä ei ole vielä saatavilla.

Voiko Ruotsin Amazonia käyttää englanniksi?

Ruotsin Amazon on käytössä vielä vain ruotsiksi. Edes englantia ei vielä ole valittavissa. Google Translatella sivun saa käännettyä haluamalleen kielelle jos ruotsi ei suju.

Millaisia kokemuksia Ruotsin Amazonista ostamisesta on?

Amazonin ostoputki ja nettisivu on vuosien aikana hiottu tappiinsa. Jättiläisellä on neuvotteluvaltaa, joten tuotteiden ja toimitusten hinnat ovat yleensä varsin alhaisia. Oletettavasti aivan kaupan alkuaikoina ostamista ja tuotteiden toimittamista kehitetään Ruotsin markkinoille.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Suomeen Ruotsin Amazon ei vielä toimita, joten kokemuksia saamme odottaa vielä hetken aikaa. Jos Amazon on myllännyt nettimarkkinat muualla maailmassa niin oletettavasti se myllää myös Pohjoismaissa.

Milloin Amazon tulee Suomeen?

Huhuja liikkuu ja nettikauppiaat tutisevat. Varmuutta siitä tuleeko Amazon Suomeen ei vielä ole, mutta Ruotsin Amazonin* menestys varmasti ratkaisee paljon. Suomenkielinen versio Ruotsin Amazonista myös on mahdollinen – ehkä jopa todennäköisempi.