Arvo satunnaisluku haluamallasi välillä laittamalla numerot alla olevaan satunnaislukugeneraattoriin. Perustilassa generaattori generoi satunnaisen kokonaisluvun välillä 0–100 (molemmat ääripäät ovat mukana).

Satunnaisluku­generaattori


Lukusi

Kaikki generoimasi satunnaisluvut

 

Mihin voin käyttää satunnaislukugeneraattoria?

Tämä satunnaislukugeneraattori sopii monenlaisiin arjen tarpeisiin: esimerkiksi leikkeihin, arvontoihin ja visailuihin. Voit esimerkiksi arpoa kuka kymmenestä ihmisestä pääsee ensimmäisenä vuoroon kirjoittamalla generaattoriin 1–10.

Sponsoroitu

Säästä nyt –50 % Tassupaketilla

Säästä nyt –50 % Tassupaketilla

Suositut ladattavat koiranneuleohjeet yhdessä paketissa

19,75 € (yksittäin 39,50 €) / 100% tyytyväisyystakuu

Haluaisitko neuloa jotain lämmintä koirallesi? Hyvien asioiden koiranneuleohjeissa on selkeät kuvat ja ohjeet, joilla onnistut varmasti. Jos et ole tyytyväinen, kun nuttu on valmis, palautamme rahasi.

Sponsoroitu

Tämä generaattori ei kuitenkaan sovi vaativiin, oikeasti satunnaislukuja vaativiin tehtäviin, kuten kryptograafiseen salaukseen.

Miten tämä arvontatyökalu toimii?

Tämä generaattori arpoo satunnaisen kokonaisluvun antamiesi lukujen välillä. Jos annat ääriarvoiksi 1–3, mahdolliset tulokset ovat 1, 2 ja 3. Generaattori myös näyttää arpomasi historian, josta voit tarkistaa, mitä numeroita olet arponut aiemmin.

Generaattori ei tallenna mitään mitä kirjoitat siihen.

Satunnaislukuja vai näennäissatunnaislukuja?

Tämä satunnaislukuarpoja perustuu Javascriptin Math.Random-funktioon. Eri selaimilla on ollut eri tapoja generoida Math.Randomin satunnaislukuja, mutta kaikki ovat pohjimmiltaan näennäissatunnaislukuja. Eli ennen pitkää, hyvin pitkän ajan jälkeen, käy ilmi millä kaavalla luvut on tuotettu.

Perustilanteissa tämän satunnaislukugeneraattorin antamat numerot ovat kuitenkin satunnaisia ja tasaisesti minimin ja maksimin väliin levittyviä. Eli voit käyttää generaattoria hyvillä mielin kun et tarvitse esimerkiksi valtion turvallisuuteen vaikuttavia oikeita satunnaislukuja.