Arvo satunnaisluku haluamallasi välillä laittamalla numerot alla olevaan satunnaislukugeneraattoriin. Perustilassa generaattori generoi satunnaisen kokonaisluvun välillä 0–100 (molemmat ääripäät ovat mukana).

Satunnaisluku­generaattori


Lukusi

Kaikki generoimasi satunnaisluvut

 

Mihin voin käyttää satunnaislukugeneraattoria?

Tämä satunnaislukugeneraattori sopii monenlaisiin arjen tarpeisiin: esimerkiksi leikkeihin, arvontoihin ja visailuihin. Voit esimerkiksi arpoa kuka kymmenestä ihmisestä pääsee ensimmäisenä vuoroon kirjoittamalla generaattoriin 1–10.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Tämä generaattori ei kuitenkaan sovi vaativiin, oikeasti satunnaislukuja vaativiin tehtäviin, kuten kryptograafiseen salaukseen.

Miten tämä arvontatyökalu toimii?

Tämä generaattori arpoo satunnaisen kokonaisluvun antamiesi lukujen välillä. Jos annat ääriarvoiksi 1–3, mahdolliset tulokset ovat 1, 2 ja 3. Generaattori myös näyttää arpomasi historian, josta voit tarkistaa, mitä numeroita olet arponut aiemmin.

Generaattori ei tallenna mitään mitä kirjoitat siihen.

Satunnaislukuja vai näennäissatunnaislukuja?

Tämä satunnaislukuarpoja perustuu Javascriptin Math.Random-funktioon. Eri selaimilla on ollut eri tapoja generoida Math.Randomin satunnaislukuja, mutta kaikki ovat pohjimmiltaan näennäissatunnaislukuja. Eli ennen pitkää, hyvin pitkän ajan jälkeen, käy ilmi millä kaavalla luvut on tuotettu.

Perustilanteissa tämän satunnaislukugeneraattorin antamat numerot ovat kuitenkin satunnaisia ja tasaisesti minimin ja maksimin väliin levittyviä. Eli voit käyttää generaattoria hyvillä mielin kun et tarvitse esimerkiksi valtion turvallisuuteen vaikuttavia oikeita satunnaislukuja.