Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Aloitimme Kertojan ääni -podcastin makuuhuoneessamme vuonna 2016 ja ajattelimme olevamme myöhässä. Ajan myötä päivitimme podcast-kalustoamme ja hankimme pari dynaamista Shure SM7B-mikrofonia. Nykyään teemme sekä Kertojan ääntä että Nyt kun kysyit -podcastia Shureilla.

Tässä peruskäyttäjän laitteistokatsausartikkelissamme käymme läpi mikrofonin hyviä ja huonoja puolia nimenomaan podcastaamisen näkökulmasta.

Shure SM7B podcastaajille: kyllä vai ei

Annamme Shure SM7B:lle (katso halvin hinta*) varovaista peukkua. Pahin puute on se, että se vaatii todella paljon vahvistusta, eli gainia etenkin pelkän äänen kanssa työskennellessä.

Kiitämme

Moitimme

Shure SM7B käytännössä

Meidän tavoitteemme oli yksinkertainen: helppokäyttöinen dynaaminen mikki, joka ottaa puhujan äänen mutta ei ympäristöä. Lisävarusteilla Shure SM7B on ollutkin juuri tuollainen, mutta alku oli kivikkoinen.

Ilman vahvistusta Shure SM7B:n signaali on niin hiljainen, että ääneen tulee paljon sihinää. Muistaakseni yhdistimme mikit suoraan Scarlett 18i18-esivahvistimeen ja väänsimme siitä gainin täysille. Näin saimme äänen Adobe Auditioniin, mutta kun nostimme sen podcast-tasoille myös noise floor nousi liian kovaksi.

Tulkitsin ongelmaksi sen, että ilman kunnon esivahvistinta Shure SM7B signaali-kohinasuhde ei ollut tarpeeksi hyvä. Kokeilimme Cloudlifteriä, mutta se ei meidän tapauksessamme auttanut.

Podcast-laitteistomme: Shure SM7B ja DBX 286s

Lopulta saimme testailtua tarpeeksi hyvän kombon sekä podcastaamiseen että äänikirjojen lukemiseen. Ketjumme menee tällä hetkellä näin:

Ikävää järjestelyssä on se, että jokainen mikki tarvitsee oman esivahvistimen, jolloin meillä on päällekkäin kaksi DBX 286s:ää (katso halvin hinta*). DBX:stä kun laittaa master gainin ja outputin melkein täysille, saa lopulta signaalia joka kestää myös jatkokäsittelyn.

Tällaisella setupilla saamme äänikirjoihimme -60 dB noiselfloorin sekä vaaditun äänekkyyden.

Kokeilin myös niin, että välissä oli lisäksi Cloudlifter, mutta se ei ainakaan parantanut lopputulosta. Korkeintaan lisäsi suhinaa.

Paras podcast-mikki?

Omien kokemustemme perusteella Shure SM7B (vertaa hintoja*) on aivan kelpo podcast-mikki. Uskoisin kuitenkin että parempiakin löytyy, en vain tiedä mitä ne voisivat olla. Jos tiedät niin vinkkaa se kommenteissa.