Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä

Tylsyys on hieno tunne, jota olen tuntenut viimeksi kunnolla 17-vuotiaana. Joululoma on hieno aika kokea tylsyyttä, riemua, rentoutumista ja yhdessäoloa. Tähän juttuun keräsin 17 erilaista ideaa joululoman ajaksi.

Voit tehdä kaikki listan asiat (paitsi jouluna ei tarvitse ylisuorittaa) tai vain muutaman.

Ideoita joululomatekemiseksi

Voit myös hieroa älynystyröitäsi ja keksiä ympäristöösi sopivat tekemiset. Tässä muutama idea, joilla pääset alkuun:

Moni seuraavista ideoista sopii noihin kategorioihin. Tässä siis 17 ideaa joululomalle.

17. Kuuntele rentouttava äänikirja

Ota sohvatyyny ja mene makoilemaan kuusen juureen. Katsele kuusen sisälle ja kuuntele rentouttavaa äänikirjaa. Agatha Christietä, joulusatuja tai vaikkapa Hyvien asioiden tarinoita Nextoryssa* tai Storytelissä*, eli lyhyitä rentouttavia tarinoita, joissa ei tapahdu mitään pahaa.

16. Opettele jongleeraamaan kolmella pallolla

Kolmella pallolla jongleeraus on helpompaa kuin ajattelet, mutta palloja pitää vain heittää oikealla tavalla. Kikka on se, että niitä heitetään kaaressa kädestä toiseen, ei ympyränä.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Alkuun pääset esimerkiksi tämän videon avulla:

15. Lähetä viesti kaverille kaukana

Onko sinulla vaihtokaveri tai kirjekaveri vuosien takaa, johon et ole ollut yhteydessä viime aikoina? Lähetä viesti ja kysy miten heillä menee.

14. Kosketa puuta

Aseta paljas kämmen puunrunkoa vasten ja vedä muutaman kerran syvään henkeä. Lisäpisteitä siitä jos teet tämän metsässä.

13. Järjestä johtolaatikko

Jos saat iloa siitä, että asiat ovat järjestyksessä, yksi parhaista paikoista aloittaa on USB-johtoja pursuava laatikko. Voit laittaa johdot yhteen esimerkiksi kuminauhalla tai askarrella kartongista kartioita, joiden sisään sujautat johdot.

12. Opettele neulomaan

Joulunaikaan lähellä on monesti ihmisiä, joilla on tämä suurenmoinen taito: eli neulomisen taito. Kysy mummolta, isältä tai taitavalta sukulaiselta, miten neulotaan ja opettele tekemään vaikka kauluri. Ohjeen helppoon kauluriin saat vaikkapa Hyvien asioiden kaupasta.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

11. Soita instrumenttiä

Onko nurkissasi kitara, piano tai ukulele, johon et ole koskenut vähään aikaan? Kaiva se naftaliinista, viritä ja soita havaijilaisia joululauluja. Nokkahuilu kannattaa jättää pakettiin joulurauhan säilyttämiseksi.

10. Käy kävelyllä

Riko arkesi kaavat ja lähde kävelylle epätavalliseen aikaan. Vaikkapa aikaisin aamulla tai keskipäivällä kun on valoisinta. Lenkin ei tarvitse olla liikunnallinen ja voit pyytää marssille mukaan muut pienet elefantit.

9. Kysy sukulaiselta hänen menneisyydestään

Ehkä mummo haluaisi kertoa sinulle lapsuudestaan. Voit kysyä esimerkiksi millaisia joulut olivat silloin kun hän oli nuori.

8. Leiki joululahjoilla

Saitko pukilta tänä tai viime jouluna jotain mitä et ole vielä käyttänyt? Kaiva kaapista vanhat ja uudet lelut ja vekottimet ja ota ne käyttöön.

7. Tuijota tuleen

Rentoudu tuijottamalla liekkeihin. Voit tehdä nuotion ulos tai vaikkapa takkaan tai kamiinaan. Muista aina olla huolellinen tulen kanssa ja pyydä avuksi joku vanhempi.

6. Katso jouluinen elokuva

Katso televisiosta koko porukalla joku tuttu jouluelokuva: esimerkiksi Holiday tai Love Actually. Netflixin Love Hard oli myös aivan kelpo tuttavuus.

5. Opettele vislaamaan kovaa

Pese sormet huolellisesti ja opettele vislaamaan kuin cowboy.

4. Laske mäkeä

Työnnä paita housuihin tai pue päälle haalarit ja lähde pulkkamäkeen.

3. Leivo jouluherkkuja

Korvapuusteja, joulutorttuja, tiikerikakkua… Leivo mieleisesi herkku ja nautiskele siitä glögin kera. Tarvittaessa voit myös jakaa sen muiden kanssa.

2. Tee lumiukko

Jos keli sallii, tee lumiukko. Nenäksi voit kokeilla vaikkapa porkkanaa.

1. Ole läsnä

Tämä on tärkein ja vaikein joulun taito. Vedä syvään henkeä ja ole läsnä.

Mukavaa joulunaikaa!