Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Apple julkisti lokakuun 13. päivä uusimmat iPhone 12 -mallit. Suurin uutuus on odotetusti tuki 5G-verkoille. Myös puhelinten ulkonäkö muuttui aikaisempiin verrattuna kulmikkaammaksi. Keräsimme tähän artikkeliin tiedot uusista malleista ja vinkit 5G-liittymien hankintaa varten.

Leveämpi näyttö

Totutun kolmen mallin sijaan julkistettiin neljä eri mallia:

Mallien suurimmat erot ovat näytön koko, kameraominaisuudet ja hinta

Malli Näytön koko Hinta Vertaa hintoja
iPhone 12 Mini 5,4″ alk. 829 € Vertaa*
iPhone 12  6,1″ alk. 929 € Vertaa*
iPhone 12 Pro 6,1″ alk. 1 179 € Vertaa*
iPhone 12 Pro Max 6,7″ alk. 1 279 € Vertaa*

Ominaisuudet: mitä uutta iPhone 12 tuo pöytään?

Uuden iPhonen tärkein ominaisuus on tuki 5G-verkoille. Muiden valmistajien lippulaivoissa tuki on jo ollut saatavilla, mutta nyt se tulee ensimmäisenä iPhonelle. 5G on mobiilidatan seuraava, nopeampi yhteysmuoto, joka tällä hetkellä mahdollistaa jopa 1000 Mbit/s nopeuksiset yhteydet Suomessa.

Kaikissa uusissa malleissa on OLED-näyttö LCD-näytön sijaan. Ceramic Shield -käsittely parantaa Applen mukaan iskukestävyyttä nelinkertaiseksi.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

MagSafe-magneetti puhelimen takana on uudenlainen tapa kiinnittää puhelimeen langaton laturi tai lompakko. Erilaiset lisäosat myös käyttävät magneetteja.

Uusi A14 Bionic -prosessori mahdollistaa sulavan käytön – ainakin siihen asti, että siitä otetaan kaikki irti. Tai devaajat käyvät laiskoiksi.

Uuden iPhonen prosessori

Valokuvaajille tarjolla on Prossa ja Pro Maxissa Apple ProRAW-kuvamuoto, joka mahdollistaa kuvien tarkemman editionnin. HDR-video (4K/60fps) auttaa kuvaamaan parempia videoita pimeässä. Uusi LiDAR-skanneri iPhone 12 Prossa parantaa autofokuksen nopeutta ja lisätyn todellisuuden sovelluksia.

Korona-aikaan sopivasti aikaisemmin uumoiltiin, että TouchID-sormenjälkitunnistus tulisi takaisin, mutta uudessa iPhonessa on käytössä vain FaceID, eli kasvojentunnistukseen perustuva näyttölukituksen avaaminen.

iPhonen uusi design
iPhone 12:n uusi kulmikkaampi design.

Pois on jätetty puhelimen mukana tulevat kuulokkeet ja laturi. Pakkauksessa tulee kuitenkin USB-C-Lightning Port-kaapeli.

Vertailu: iPhone 11 vs iPhone 12

Uuden julkistuksen myötä Applen vanhempia malleja saa halvemmalla. Uutta iPhone 12:sta povataan myyntimenestykseksi lähinnä 5G:n ja uuden designin takia. Uutta on myös iPhone 12 Minin pieni koko niille, jotka ovat jo kyllästyneet tarjottimen kokoisiin puhelimiin.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Uusi iPhone on hiukan isompi
iPhone 11 ja iPhone 12

Uusi iPhone 12 parantaa hiukan kautta linjan: parempi näyttö, parempi suorityskyky, parempi kamera…

Ominaisuus iPhone 12 iPhone 11
Näyttö OLED LCD
Kamera 12 MP 12 MP
Näyttökoot 5,4″ – 6,7″ 5,8″ – 6.5”
Prosessori A14 Bionic A13 Bionic
Vedenkestävyys 6 m (IP68) 2 m (IP68)
Hinta Vertaa hintoja* Vertaa hintoja*

Paras 5G-liittymä uudelle iPhonelle?

Suomessa 5G-liittymiä on tarjolla suurimmilta operaattoreilta. Sekä DNA:n että Elisan liittymissä mainostetaan maksiminopeutta 1000 Mbit/s noin 50 € kuukausihintaan. Saatavilla on myös esimerkiksi myös 600 ja 300 Mbit/s teoreettisia maksiminopeuksia tarjoavia liittymiä. Lue myös pääjuttumme parhaista 5G-liittymistä.

Vertailun vuoksi 4G-liittymässä tarjotaan 150 Mbit/s-maksiminopeutta. Huomaathan että tällä hetkellä 5G:n kuuluvuus on hyvin rajattua ja toimii lähinnä isoissa kaupungeissa.

5G-kuuluvuudet voit tarkista Elisalta tästä kartasta*. DNA:n (ja Moin) täältä*. Telian kuuluvuudet täältä. Applen esityksessä hekumoitiin 4 Gb/s:n latausnopeuksista, mutta niitä saadaan vielä ainakin Suomessa vielä odottaa.

Uuden iPhone 12:n saatavuus: milloin uusi iPhone on ostettavissa Suomessa?

Toimitukset maailmalla alkavat jo loka-marraskuussa 2020. Suomeen uusia iPhone-malleja odotettaneen marras-joulukuussa 2020. iPhone 12 ja iPhone 12 Pron voi ennakkotilata 16.10. ja iPhone Pro Maxin ja iPhone 12 minin 6.11.

Miltä uusi iPhone 12 tuntuu? Onko se mullistus vai pieni parannus? Keskustelu jatkuu kommenteissa.