Eteisen räsymatto valuu vettä kylpyhuoneessa. Ulkona napsuu pikkupakkaset ja matto pitäisi saada johonkin muualla kuivamaan. Kuivaako matto ulkona pakkasella?

Testasimme maton kuivausta ulkona talvella ja saimme vastauksen. Teoriassa kyllä. Käytännössä ei.

Kuivaako pyykki ulkona pakkasella?

Vesi haihtuu pyykistä pakkasellakin, mutta kuivuminen on hitaampaa kuin kesällä tai sisätiloissa. Lisäksi pyykki jäätyy ja kuivattamispaikasta riippuen saattaa tomuuntua. Talvella sisätiloissa on yleensä kuivaa, joten pyykistä lähtevä kosteus menee ulkona kirjaimellisesti harakoille.

Hyvät puolet pyykin kuivattamisessa ulkona pakkasella:

Huonot puolet ulkona kuivattamisessa:

Miten kuivuu matto talvella?

Testasimme itse, miten hyvin eteisen pienehkö puuvillamatto kuivuu ulkona narulla. Pakkasta oli noin viisi astetta, taivas oli harmaa eikä tuullut erityisen paljon.

Vein maton linkoamatta narulle aamukymmenen aikaan ja jatkoin tyytyväisenä päivän hommiani. Illalla kahdeksan aikaan, eli 10 tunnin kuivamisen jälkeen, kävin hakemassa maton sisälle yöksi. Jos piha olisi ollut oma, maton olisi toki voinut jättää ulos pitemmäksikin aikaa.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Tällainen matto oli:

Katkoin jääpuikot ja nostin maton sisään kuin pahvilaatikon. Kotona laitoin sen roikkumaan leuanvetotankoon. Kohta kuului tip tap, kun matto alkoi sulaa ja tiputella vettä lattialle. Kymmenen tunnin ulkokuivauksella olin korkeintaan siirtänyt kuivausurakkaa.

Kaivoin pyykinpesutelineen ja ronttasin maton siihen kuivumaan. Oikeasti kuivumaan.