Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä

GoPro julkaisi uuden GoPro Hero 9 Black -actionkameran syyskuussa 2020. Se on jo saatavilla kaupoissa niin netissä kuin kivijalassakin. Tässä artikkelissa käyn läpi uutta Hero 9 Blackia, etenkin verrattuna aikaisempaan malliin, jonka arvostelun voit lukea täällä.

GoPro Hero 9 Black maksaa kirjoittamishetkellä kivijalassa noin 500 €. Halvimman hinnan voit tarkistaa täältä*.

Uusi GoPro Hero 9 Black pähkinänkuoressa

Designiltaan uusi Hero 9 Black on paljon edeltäjänsä kaltainen. Se parantaa monia osa-alueita, joita edellisessä actionkamerassa arvosteltiin. Tärkeimmät uutuudet ovat:

GoPro Hero 9 Blackin tärkeimmät ominaisuudet

Uusi GoPro 9 parantaa edeltäjäänsä kautta linjan. Se kannattaako päivittää esimerkiksi Hero 8 Blackista riippuu monesta asiasta. Minulla on vasta hankittu 8, joka hoitaa homman vielä varsin hyvin. Olen myös hankkinut siihen Media Modin, joka ei enää sovi isompaan Hero 9 Blackiin.

Hero 9 Blackin uusista ominaisuuksista hyödyllisin minulle olisi värillinen etunäyttö ja parempi akunkesto. Vaikka uuden 9 Blackin akku on isompi, uudet ominaisuudet myös kuluttavat akkua enemmän, joten toinen akku on pitempiin kuvauksiin tarpeen.

Monipuoliset videomahdollisuudet

Värillinen etunäyttö

Neliönmallinen 1,4-tuuman näyttö. Ei kosketusnäyttö. Äärimmäisen hyödyllinen vloggaamiseen ja selfieihin.

Irrotettava ja vaihdettava linssinsuoja

Edellistä mallia arvosteltiin siitä, ettei linssiä saa vaihdettua. GoPro Hero 9:ssä se onnistuu.

Uusi isompi akku

Uudet ominaisuudet syövät enemmän virtaa, joten akkua on kasvatettu edelliseen malliin verrattuna (1720 mAh vs. 1220 mAh).

Kiinnitysviikset suoraan rungossa kiinni ilman koteloita

Ei tarvetta kotelon kanssa värkkäämiseen. Sopii vanhojen lisälaitteiden kanssa.

HyperSmooth 3.0 -kuvanvakaus

Jo edellinen kuvanvakaus oli todella hyvä.

TimeWarp 3.0 -kuvatila

Timelapse ja kuvanvakaus esimerkiksi reittiä kävellessä.

Vedenkestävä 10 metriin

Huolettomuutta käyttöön. Myös uutta Media Modia on päivitetty niin, että se kestää paremmin kosteutta (ei vedenkestävä vieläkään).

2,27″ värillinen kosketusnäyttö

Hyvin toimiva näyttö hiukan isompana kuin edeltäjässä.

Ääniohjaus

Tätä en ole itse kokeillut.

GoPro Hero 8 Black vs GoPro Hero 9: erot ja yhtäläisyydet

Uudessa mallissa ei välttämättä ole mitään yhtä ominaisuutta, joka pakottaisi päivittämään GoPro Hero 8 Blackista. 5K-laatu arkikuvaajalle voi olla vielä enemmän haitaksi kuin hyödyksi – ainakin tallennustilan ja editointipotkun tarpeen myötä. Hero 9:n värillinen etunäyttö tosin houkuttaa, koska kuvan rajaus on ollut aiemmin vaikeaa ilman näyttömodia.

Kameran koko on muuttunut, joten esimerkiksi 8:n Media Mod ei enää toimi uudessa 9:ssä. Hero 8 Blackin saa nyt halvemmalla, kun uusi malli on tullut myyntiin, mikä tekee siitä varsin houkuttelevan.

Mistä uuden GoPron voi ostaa?

GoPron saa normikaupoista noin 500 €:n hintaan. Täällä voit verrata mistä sen saa halvimmalla*.

GoPron omalla sivulla voi ostaa uuden GoPron yhdessä GoPro-tilauksen kanssa, jolloin hinta on paljon alhaisempi, eli noin 380 € pintaan. Mukaan saa myös 32 gigan muistikortin. Näyttää siis siltä, että täyttä viittasataa ei kannata maksaa.

Millaisia fiiliksiä uudesta GoProsta on? Keskustelu jatkuu kommenteissa.