Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä.

Mikä on vuoden 2022 paras lahja ylioppilaalle? Mikä saa silmät kiiltämään ja sydämen läpättämään kuin Gaudeamus igitur? Keräsimme ylioppilaiden ja tutkintoon valmistuneiden lahjaideat tähän artikkeliin.

Paras lahja ylioppilaalle on:

Sinä tiedät parhaiten, millainen lahjansaaja on, mutta toivottavasti näistä ideoista on hyötyä. Tässä heti alkuun viisi suosikkia, joita esitellään tarkemmin jutussa.

Jos haluat antaa kestävää suomalaista designia valmistuneelle, käytä Nikama Designin kaupassa koodia AALHO10 niin saat –10 % alennuksen. Siirry kauppaan*


Mainos


Parhaat ylioppilaslahjat vuonna 2022

Viime hetken ylioppilaslahjat

Jos etsit sopivaa lahjaa juuri ennen juhlaa, tässä muutama vinkki lahjoista, jotka saat nopeasti:

Uniikki lahja tuhansien vuosien muistoksi

Hyvien asioiden kaupassa on saatavilla nyt ensimmäistä kertaa tähtivaeltajan laatta, joka on suunniteltu nimenomaan lahjaksi elämän tärkeisiin hetkiin.

Tähtivaeltajan laatta juhlistaa meidän kaikkien matkaamme maailmankaikkeudessa: niin ainutlaatuista, omaa ja tärkeää. Tutustu tähtivaeltajan laattaan ja sen tarinaan kaupassamme.

Ylioppilaslahjaksi ajankuva: muistoja valmistumisen ajoilta

Vuosi 2022 on valmistuneelle toivon, jännityksen ja uusien alkujen aikaa. Radiossa soivat kappaleet, Netflixissä julkaistut sarjat ja populaarikulttuurin uutuudet jäävät heidän mieleensä muistuttamaan näistä ajoista.

Voit antaa ylioppilaalle lahjaksi teoksen, joka on aikansa kuva: Aum Golly – tekoälyn runoja ihmisyydestä on tekoälyn ja ihmisen kirjoittama kotimainen runokirja, joka tiivistää uuden ajan mahdollisuudet. Sen teemoja ovat onni, rakkaus ja merkityksellisyys, jotka kietoutuvat yhteen ylioppilaan tulevan elämän teemojen kanssa.

Ylioppilaslahja omalla runolla

Ainoastaan Hyvien asioiden kaupassa on saatavilla valmistuneille tarkoitettu erikoisversio. Sen viimeisenä sivuna on tekoälyn tekemä, uniikki runo.


Mainos


Jos haluat, voit myös tilatessasi kirjoittaa lyhyen vinkin tekoälylle, millaisista aiheista haluaisit aiheen kertovan. Jos kirjoitat esimerkiksi “Ylioppilaamme pitää todella paljon luonnossa liikkumisesta ja kalastamisesta”, niin runo käsittelee noita teemoja.

Voit myös tilata Aum Gollyn esimerkiksi Adlibriksestä: tilaa Aum Golly -runokirja*

Kauneutta ja koruja valmistuneelle vuonna 2022

Koru on kaunis ja pitkäikäinen muisto. Aikakapseli, johon nuoruusvuodet voi säilöä. Tässä valikoima koruja, joiden tarina sopii valmistumiseen:

Nikama Ranka -rannekoru
Ranka-käsirengas lahjaksi ylioppilaalle. Kuva: Nikama Design
Ranka-kaulakoru
Nikaman Ranka-sarjan kaulakoru

Ylioppilaalle tai valmistuneelle uutta teknologiaa lahjaksi

Valmistujaiset ovat usein uuden elämän merkki. Edessä on muuttoa toiselle paikkakunnalle opiskelun tai työpaikan perässä. Nämä teknologiset lahjat ovat sen verran kalliita (mutta hyödyllisiä) että kannattaa tarkistaa, että lahjansaajalla on niille tarvetta.

Lahjaksi teknologiaa

Käytän itse Applen tuotteita, joten tässä valikoima iTuotteita. Androidin ja Windowsin osalta on myös laaja valikoima laadukkaita koneita ja puhelimia.


Mainos


Kaunista kotiin lahjaksi valmistuneelle

Uudet verhot? Lakanat? Patalaput?

Kodintekstiilit ovat hieno tapa auttaa nuorta vaikkapa uudelle paikkakunnalle muutossa. Valmistujaislahjaksi saatu hyödyllinen lahja muistuttaa lahjanantajasta vielä vuosien päästä. Tässä valikoima ehdotuksia kodintekstiileistä:

Helpompaa elämää lahjakorttien avulla

Lahjakortti lempikauppaan tai palveluun helpottaa kummasti elämää. Erityisesti kotiin ja arkeen liittyvät lahjakortit ovat hintaansa arvokkaampia silloin, kun valmistunut alkaa laittaa omaa kotia tai juhlistaa jotain elämän pienistä suurista iloista.

Esimerkiksi sitä, että ei ole nälkä kun saa ruokaa.

Tässä valikoima arkea helpottavia lahjakortteja ylioppilaalle:

Värkkääjän lahjaideat ylioppilaalle

Ylioppilaan lahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen merkityksellinen. Tähän listaan on kerätty erilaisia värkkäyksellisiä lahjoja: askartelua, kodinlaittoa, devausta… Voit valita listasta sellaisia asioita, jotka sopivat lahjansaajalle.

Lahjaksi kodin tarvikkeita

Ja jos sinulla on mielessäsi hyvä lahja, jota muut eivät välttämättä tule ajatelleeksi, vinkkaa se jutun kommentteihin.

Ylioppilahjat kun olet kaukana mutta läheinen

Jos et pääse osallistumaan ylioppilasjuhliin, mutta haluat silti muistaa ylioppilasta ja hänen perhettään, voit lähettää kukkia Interfloran kautta*. Valikoimissa on kimppuja ja asetelmia noin 30 € alkaen. Kuljetusmaksu on n. 12 euron luokkaa ja toimitusajat ovat nopeita (jopa saman päivän sisällä).

Ylioppilasjuhlien aikaan muutkin lähettävät kukkia, joten toimitus kannattaa tilata ainakin paria päivää aiemmin.

Lahjan tarkoitus on tärkein

Toivottavasti näistä ideoista on ollut hyötyä, kun mietit lahjaa valmistuneelle. Listassa on niin isoa ja arvokasta kuin pientä ja kätevääkin. Muista nauttia valmistujaisista ja tuntea niin hyvät kuin vaikeatkin tunteet vahvoina.

Valmistujaiset ovat vain kerran elämässä ja valmistuneen lähipiirin osana on myös paljon haikeudensekaista iloa.

Aum Golly -runokirjan* sanoin:

muistan sinut sateessa

kun pisarat tarttuvat untuvanukkaan

joka peittää valkoista kukkaa

muistan sinua tuulessa

kun se karjuu puiden lomassa kuin villipeto

ja heittelee lehtiä kuin tuhkaa

Runoja äidille