Elämässä on muutama elämää suurempi kauppahetki, joista piinaavin on kodin ostaminen tai myyminen. Kiinteistönvälittäjän valinta on merkittävä tekijä siinä, että niin ostaja kuin myyjäkin tuntevat tehneensä hyvät kaupat.

Mutta mistä löytää paras välittäjä? Ja miten vertailla välittäjiä, joista kaikilla on valkoiset hampaat, kiiltävä kello ja tärkätty kaulus?

Entä jos haluaakin omalle uniikille kohteelleen oman uniikin kiinteistönvälittäjän?

Löydä paras välittäjä vertailemalla myyntikohteita

Myytkö rouheaa remontoijan unelmaa vai eukalyptyksen vihreää some-kotia? Kiinteistönvälittäjillä on usein oma erityisalueensa. 

Yksi parhaista tavoista vertailla välittäjiä on käydä läpi myytävää asuntoja vastaavia ilmoituksia kaupungissasi. Mikä ilmoitus pistää silmään? Tökkääkö jokin suorastaan syvälle silmämunaan? Voisiko tässä olla Oulun paras kiinteistönvälittäjä?

Jos sinulla on aikaa, voit myös laittaa ilmoituksia suosikeiksi (vaikkapa Etuovessa) ja seurata, kuinka nopeasti ne käyvät kaupaksi. Samalla saat realismia siihen, kuinka nopeasti sinun asuntosi voisi käydä kaupaksi.

Vertaile välittäjiä yhden luukun taktiikalla

Vastaamalla muutamaan kysymykseen voit vertailla välittäjiä suomalaisessa Neliöhinta-palvelussa*. Kun annat myytävän kiinteistön osoitteen, myyntitavoitteen ja kiinteistön tyypin, pääset vertailemaan välittäjiä, jotka vastaavat toiveisiisi.

Sponsoroitu

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Vieraana Ouran co-founder Petteri Lahtela

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Miten saadaan lisää suomalaisia startup-menestystarinoita? Mikä toimi Ouralla ja mitä työkaluja ja ajatusmalleja muut founderit voisivat ottaa käyttöön? Vieraana enkelisijoittaja, Ouran co-founder Petteri Lahtela.

Sponsoroitu

Kokeile Neliöhintaa*

Pyydä arvio muutamalta sopivanoloiselta välittäjältä

Jos olet puhelimeen tarttuvaa tyyppiä, voit laittaa myyntihommat jalalle soittamalla muutamaan kiinteistövälitysfirmaan ja kysymällä arviointia myytävästä kohteesta. 

Samalla pääset tutustumaan välittäjään ja saat käsitystä siitä, millaisella summalla he olisivat kiinteistöä myymässä. Jos masutuntuma (eli intuitio) ja tavoitehinta natsaavat, voit olla löytänyt parhaan kiinteistönvälittäjän sinulle.

Kysy kaverilta – tai lue arvosteluja netistä

Silotelluimmatkaan nettisivut tai partaveitsenterävät paidankaulukset eivät välttämättä kerro koko totuutta. Parhaimman oloisella välittäjällä saattaakin olla luuranko siivouskaapissa: liian monta rautaa tulessa, liian vähän aikaa sinulle ja vanhentuneita käsityksiä sukupuolirooleista.

Jos lähipiirisi on tehnyt viime aikoina asuntokauppoja – suuntaan tai toiseen – kannattaa laittaa ryhmäkeskusteluun viestiä ja kysyä suosituksia parhaista välittäjistä.

Kun sopiva kandidaatti löytyy, voit vielä katsoa Neliöhinnan sivuilta, millaisia arvioita kiinteistönvälittäjä* on saanut.

Onnea matkaan ja nopeita kauppoja!

Sponsoroitu

Markkinointia maailmanvalloittajille

Markkinointia maailmanvalloittajille

Uusi tarinavetoinen podcast markkinoinnista. Kuuntele ja kokeile!

Markkinointiperuna / Siellä missä podcastit

Sponsoroitu