Suuri nimigeneraattori: Lapselle nimi

Valitse nimen tyyppi ja kielialue. 

Nimi tulee tähän

 


Haluatko valita nimen alkukirjaimen?

Valitse kaikki | Poista valinnat

 


Miten tätä lapsennimigeneraattoria kannattaa käyttää?

Voit käyttää sitä aivan kuin itse haluat. Voit etsiä lapselle sopivaa nimeä tai vaikkapa keksiä nimiä tarinoidesi henkilöille. Valittavassa on Suomen alueella tavattavia nimiä ja lähinnä USA:ssa tavattavia nimiä.
Generoi nimiä ja kirjoita mieluisat ylös itsellesi vaikka paperilapulle. Voit myös pyytää jotakuta muuta keräämään vaikka viisi lempparinimeä niin voitte vertailla niitä.

Mitä sitten kun löydän sopivankuuloisen nimen?

Hyvä etunimi sointuu tulevan sukunimen kanssa yhteen. Kun olet löytänyt valikoiman korvaasi sopivia nimiä, voit ladata Hyvien asioiden kaupasta 7 kohdan tarkistuslistan, jonka avulla voit arvioida nimiehdokkaita niin, ettei nimen käytön kanssa tule yllätyksiä.
 

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Lyhyen oppaan on kirjoittanut tämän generaattorinkin tehnyt Jukka Aalho, joka on ollut mukana nimeämässä useita yrityksiä ja tutkinut, millaisia asioita nimeämisessä (niin ihmisten kuin yritystenkin) kannattaa ottaa huomioon.

Mihin tämä nimigeneraattori perustuu?

Generaattori arpoo etunimiä tuhansien suosituimpien nimien joukosta. Suomen nimien lähteenä on käytetty Väestötietojärjestelmän nimitilastoja. Englantilaisten, tai englanninkielisten maiden nimiä on generoitu GPT-3 Codexin avulla sekä FiveThirtyEightin Unisex Names -datan avulla.

Mistä voi keksiä sukupuolineutraaleja nimiä lapsille

Voit tuottaa generaattorilla neutraaleja nimivaihtoehtoja, jotka sopivat lapselle sukupuolesta riippumatta. Nimet perustuvat Väestötietojärjestelmän dataan niin, että aineistosta on valittu nimiä, joita on annettu molemmille aineiston sukupuolille. Käytännössä siis esimerkiksi Havu-nimeä on annettu sekä pojille että tytöille, jolloin se on päätynyt neutraaleihin nimivaihtoehtoihin.

Mistä tiedän millainen on hyvä nimi lapselle?

Hyvä nimi on sellainen, joka tuntuu hyvältä. On myös muutamia muita asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, esimerkiksi uniikkiuden näkökulmasta. Tästä artikkelista voit lukea lisää hyvän nimen perusteista.

Vastuuvapauslauseke: Onko Suuri nimigeneraattori täydellinen?

Suuri nimigeneraattori on tarkoitettu käytettäväksi hyvillä mielin ja hyvillä aikein. Se ei varmastikaan ole täydellinen, mutta toivottavasti auttaa siinä mihin se on tarkoitettu: kirittämään omaa luovuutta nimen keksimisessä. Voit käyttää sitä tai olla käyttämättä. Otat itse vastuun nimen käytöstä. Kaikki generaattorin nimet eivät välttämättä mene läpi nimilautakunnan seulasta.
Jos keksit hyvän nimen, voit kertoa siitä kommenteissa. Parannamme nimigeneraattoria palautteen ja ehdotusten perusteella.