Twitterissä kuohuu. Siellä toki kuohuu jokainen arki-ilta ja viikonloppuisin muutenkin, mutta erityisesti siellä on kuohunut sen jälkeen kun Elon Musk iski silmänsä (ja ehkä varpaansakin) Twitteriin.

Jos etsit vaihtoehtoista kotia 280 merkin ajatuksillesi, tässä muutamia ideoita. Ehkä jokin näistä voisi olla uusi sosiaalisen median palvelusi.

Twitterin korvaaja: Mastodon

Yksi selkeästi Twitterin käyttäjiä houkutteleva uusi palvelu on Mastodon, jonka määrittelee itsensä hajautetuksi sosiaaliseksi mediaksi.

Yhden keskitetyn palveluntarjoajan sijaan Mastodon on kokoelma erilaisia palvelimia, joilla on omat sääntönsä ja aihealueensa. Suomalainen mastodontti.fi on yksi suomalaisista palvelimista, eli instansseista.

Lue lisää Mastodonista

Korvaaja Twitterille tarkoitusperiesi mukaan

Mitä yleensä teet Twitterissä? Netissä ja jopa reaalimaailmassa on monia muitakin paikkoja, joissa voit tehdä samoja asioita.

Myllytys: Jos hoidat matalaa verenpainetta käymällä Twitterissä myllyttämässä, voit kokeilla esimerkiksi keskustelupalstoja tai lehtien kommenttiosioita. Myös Facebookien ryhmissä voit käydä sekoittamassa soppaa.

Sponsoroitu

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Podcast: Mistä lisää startup-menestystarinoita Suomeen?

Vieraana Ouran co-founder Petteri Lahtela

Markkinointiperuna / Spotifyssa ja podcast-alustoilla

Miten saadaan lisää suomalaisia startup-menestystarinoita? Mikä toimi Ouralla ja mitä työkaluja ja ajatusmalleja muut founderit voisivat ottaa käyttöön? Vieraana enkelisijoittaja, Ouran co-founder Petteri Lahtela.

Sponsoroitu

Brändäys: Henkilöbrändin luominen onnistuu myös LinkedInissä tai Instagramissa.

Tiedonjano: Ylen Teksti-TV on napakka ja asiallinen uutiskanava.

Omat kiinnostuksenaiheet: Ehkä olet saanut Twitteriin kerättyä oman mielenkiinnonkohteesi mielenkiintoisimmat kohteet. Chat-sovellus Discord kerää yhteen monenkarvaisia kanavia eri aiheista, joten voi olla, että löydät sieltä suoraan myös sinua kiinnostavat kanavat.

Ajanviete: Aika kuluu esimerkiksi kirjojen, kieltenopiskelun tai neulomisen parissa. Hyvien asioiden tylsyyskarkoitin antaa ideoita, mitä tehdä kun on tylsää.

Vitsailu: Tuottavatko aivosi napakoita sananväänteitä suorastaan liukuhihnalla? Uskon, että perheesi, ystäväsi tai sukulaisesi arvostavat jos lähetät viestit suoraan heidän Whatsappiinsa. 

Millä muulla Twitterin voi korvata?

Jos käy niin, että Twitterin meno käy liian kovaksi tai se jopa menee nurin, ei syytä huoleen. Kynnyksellä on tulossa aina seuraavia some-ehdokkaita, joista ei välttämättä vielä ole kuin villejä huhuja horisontissa.

Voit myös jättäytyä hyvillä mielin hetkeksi somettomaksi ja seurata perässä, jos muut löytävät jonkin käyttämisenarvoisen alustan.

Sponsoroitu

Markkinointia maailmanvalloittajille

Markkinointia maailmanvalloittajille

Uusi tarinavetoinen podcast markkinoinnista. Kuuntele ja kokeile!

Markkinointiperuna / Siellä missä podcastit

Sponsoroitu