Kaupallinen yhteistyö Oulu Floatsin kanssa.

Rentoutuskellunta. Luovuuskellunta. Kelluntatankkikokemuksella on monta nimeä – ja monta tarkoitusperää. Kokeilimme Essin kanssa Oulu Floatsin parikelluntaa ja kellunnanjälkeisin selkein mielin keräsimme omat kokemuksemme ja asiantuntijan vinkit tähän juttuun.

Oulu Floatsin viihtyisät tilat
Oulu Floatsin tilat on sisustettu luonnonmateriaaleilla.

Rentoutuskellunta? Kelluntatankki? Kerro lisää!

Rentoutuskellunta on nimensä mukaisesti tarkoitettu lämpimässä vedessä kellumiseen, rentoutumiseen ja hetkeksi pysähtymiseen.

Kelluntatankki on futuristisen munan näköinen suljettu allas, joka on täytetty suolavedellä. Vettä on noin parikymmentä senttiä, mutta siihen on liuotettu niin paljon epsom-suolaa, että se kelluttaa paremmin kuin Kuolleenmeren paratiisiloma.

Kelluntatankki on valkoinen, futuristinen muna
Futuristisen näköinen kelluntatankki.

Kelluntatankin kannen saa kokonaan kiinni, jolloin kelluja on kokonaan pimeässä kuin niinä lapsuuden öinä mummolassa, kun oli niin pimeää, ettei tiennyt ovatko silmät auki vai kiinni.

Kellunta kestää useimmiten noin tunnin ajan, mutta tärkeää on kaikki siihen liittyvä: hidas valmistautuminen, kellunta, peseytyminen, orgaaniset hoitotuotteet ja erikoisjuomien nauttiminen kellunnanjälkeisessä hehkussa.

Kokemuksesta saa hyvän käsityksen Oulu Floatsin etusivulla pyörivästä videosta.

Yhteenveto kelluntakokemuksista

Kelluntatankki on kuin rentoutumisen laskuvarjohyppy – paitsi aika paljon vähemmän stressaava tietenkin. Viimeksi olen käynyt kellumassa San Franciscossa, eikä Oulu Floats kalpene suurkaupungin rinnalla.

Kiitämme:

Mietimme:

Ensikertalaiselle kellunnan kokeileminen voi tuntua monimutkaiselta. Toivottavasti tämä juttu vastaa mietityttäviin asioihin. Lisäksi Oulu Floatsin sivuilla on kattava lista usein kysyttyjä kysymyksiä.

Tältä kelluntatankissa oleminen tuntuu

Hypätään suoraan kellumaan itse Dreampod-kelluntatankkiin. Ennen kelluntaa on valittu kellunnanjälkeinen juoma, riisuttu kaikki vaatteet, työnnetty korvatulpat korviin ja käyty suihkussa. Aluksi tankissa kuuluu musiikki, joka korvat veden alla vie jo kohti muita maailmoja.

Muihin maailmoihin kelluntatankin avulla
Ulkomaailma unohtuu kelluessa.

Kelluminen tuntuu parhaimmillaan siltä kuin olisi jähmettynyt lämpimään hyytelöön jossain Linnunradan puolessa välissä. Kehon jumit kyllä muistuttavat läsnäolostaan ja kehon eri osat pitää rentouttaa vaiheissa: rentouta leuka, rentouta leuka vielä vähän enemmän, nyt rentouta se vielä enemmän. Sama niskalle.

Essi: Ensikertalaisen kokemuksia kellunnasta

Kelluva tunne oli jotain, mitä en ollut koskaan aiemmin kokenut. Tämä oli ensimmäinen asia, mikä tuli mieleen kellunnan jälkeisiä kokemuksia kertoessani.

Jälkikäteen pystyin erottamaan erilaisia kellunnan aikaisia vaiheita: aluksi valtasi suuri rentoutus ja olin lähellä nukahtamista. Seuraavassa vaiheessa tein erilaisia mindfulness-hengitysharjoituksia ja keskityin tietoiseen läsnäoloon. Jälkikäteen huomasin ilokseni, etten miettinyt kertaakaan kellunnan aikana työhön tai arkeen liittyviä asioihin.

Pimeässä keskittymisen jälkeen keho alkoi muistuttaa jumeista, joten tein rauhallisia venytysliikkeitä. Kun musiikki alkoi soida, mielikuvitukseni lähti lentoon ja tunsin olevani merenneito kuuntelemassa aaltojen kohinaa. Luova minä heräsi.

Rentouttava kokemus jatkui vielä kellunnan jälkeenkin. Suihkussa ja laittautumistilassa on käytettävissä monenlaista luonnonkosmetiikkaa shampoosta kosteusvoiteisiin. Näiden tuoksut saivat aikaan spa-tunnelmaa. Lopuksi vielä nautimme kiireettömästi kuumista juomista viihtyisässä oleskelutilassa.

Hyväksyin jo etukäteen, että ensimmäisellä kelluntakerralla tulee enemmän hökellystä. Nyt kun kaikki kellunnan vaiheet ovat nyt tuttuja, voin seuraavalla kerralla aloittaa matkani rentoutumiseen jo ovelta. Ja tiedän, että kotiin kävellessä on taas vaikea olla hymyilemättä.

Jukka: Kolmas kerta toden sanoo

Rentoutuminen on taito ja olotila.

Kelluntatankkikokemus kestää noin tunnin, mutta ajantaju hälvenee nopeasti. Huomasin ajattelevani ensin työasioita, sitten harrastuksia, sitten luovia projekteja, sitten kehon jumeja… Kokeilin hengitysharjoituksia ja pikkuhiljaa rentouduin enemmän.

Tämä oli kolmas kertani kelluntatankissa ja vasta tällä kertaa kehoni oli sellaisessa tilassa, että pystyin rentoutumaan. Aamulla tein pari joogaliikettä ja tykittelin lihasvasaralla lantionseutua rennommaksi.

Kellunnan jälkeen tarjolla on kuumaa juotavaa
Kellunnan jälkeen tarjolla on kuumaa juotavaa.

Rentoutuminen on samanlainen taito kuin urheilusuoritus. Jos käyt jatkuvasti ylikierroksilla, saatat pettyä jos odotat että yhtäkkiä rentoudut ja löydät sisäisen zenisi rentoutuskellunnasta. Samaan tapaan kuin pettyisit jos odottaisit, että ensimmäisen salikertasi jälkeen haukkasuonesi pullahtaisi näkyviin.

Oulu Floatsin 129 euron kolmen kerran tutustumispaketti on tähän omiaan. Voit harjoitella rentoutumista useamman kerran, erilaisina päivinä ja erilaisissa mielentiloissa ja sitten päättää, onko kellunta sinun juttusi.

Oulun Floatsin asiantuntijat vinkit kelluntaan

Kokemuksemme ajan meitä ohjasi Oulu Floatsin kelluttaja Maiju Hurtig. Hän kertoi meille, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu ja antoi selkeät ohjeet eri vaiheisiin.

Asiantuntijan vinkit kelluntaan
Kelluttaja Maiju Hurtig ohjeisti kellunnan saloihin.

Kysyimme häneltä myös asiantuntijan vinkit niin aloittelijalle kuin jo kokeneemmalle kellujallekin. Molemmille Maijun viesti on sama: “Täällä voi kohdata itsensä hiljaisuudessa. Sisin kertoo sen, mitä emme aina osaa kuulla.”

Vinkit ensikertakellujalle

Vinkit kokeneelle kellujalle

Missä Oulussa pääsee kokeilemaan kelluntatankkia?

Oulussa kellumaan pääsee Oulu Floatsin tiloissa Heinäpäässä. Tiloissa on kaksi samanlaista huonetta, joissa molemmissa on yksi kelluntapodi.

Kokeilimme Essin kanssa parikelluntaa, jossa molemmat kelluvat samaan aikaan eri huoneissa. Kertakäynti maksaa noin 60 euroa, tutustumispaketilla vähemmän. Maksaa voi myös Smartumilla ja muilla virikeseteleillä. Ajanvaraus onnistuu netissä tai soittamalla.

Kellunnasta energiaa päivään
Kellunnasta energiaa päivään.

Oma suositukseni on, että teet kelluntatankkikokeilusta samanlaisen kokemuksen kuin vaikkapa hemmotteluhoidosta tai muusta juhlanaiheesta: varaa tarpeeksi kiireetöntä aikaa ennen kelluntaa, ota mukaan kaveri tai puoliso kaverikelluntaan, jolloin voitte vertailla kokemuksianne jälkeenpäin, ja muista käynnistää nopea elämä hyvin hitaasti kellunnan jälkeen.

Oulu Floatsin vapaat ajat pääset näkemään täältä. Kohti rentouttavaa universumihyytelöä!