TikTokissa ei enää kuuleman mukaan sanota ‘hipat’ tai ‘kemut’ tai ‘legendaarista’. Siellä sanotaan sheesh, mutta mitä tämä sheesh oikein tarkoittaa?

Muoti-ilmaisut tulevat ja menevät – ja saattavat yhtäkkiä muuttaa merkitystään, mutta ainakin vielä voit hyvillä mielin osallistua keskusteluun vaikka näin:

– Iltaa, Asmo!
– Iltapäevee!
– Tilasin muuten telaketjullisen lumilingon.

– Shiiiish!

Mitä sheesh tarkoittaa suomeksi?

Sheesh, tai pitennettynä sheeeeeesh (lausutaan suomeksi ‘shiiiiiiiiiissshhhh’) on positiivisen yllättymisen ilmaisu. Sillä kannustetaan ja kommentoidaan edelläsanottua.

Voit käyttää sitä esimerkiksi silloin kun puhuja on:

Tärkeintä on rento ja innostunut sheesh. Älä siis epäröi nostaa äänenkorkeutta ja pidentää vokaalia. Elämä on liian lyhyt lyhyille sheesheille.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Mikä on sheeshin etymologia?

Sheesh on sanana ollut olemassa jo 1950-luvulla. Sen merkitys on muuttunut positiivisempaan suuntaan. Alun perin sanan taustalla on ilmaisut geez ja Jeesus. Jeesuksen nimeämisen sijaan on käytetty soinnillista kiertoilmaisua geez, josta on kehittynyt soinniton sheesh.

– Tänään opin miten sheeshiä käytetään.

– Sheeeeesh!