TikTokissa ei enää kuuleman mukaan sanota ‘hipat’ tai ‘kemut’ tai ‘legendaarista’. Siellä sanotaan sheesh, mutta mitä tämä sheesh oikein tarkoittaa?

Muoti-ilmaisut tulevat ja menevät – ja saattavat yhtäkkiä muuttaa merkitystään, mutta ainakin vielä voit hyvillä mielin osallistua keskusteluun vaikka näin:

– Iltaa, Asmo!
– Iltapäevee!
– Tilasin muuten telaketjullisen lumilingon.

– Shiiiish!

Mitä sheesh tarkoittaa suomeksi?

Sheesh, tai pitennettynä sheeeeeesh (lausutaan suomeksi ‘shiiiiiiiiiissshhhh’) on positiivisen yllättymisen ilmaisu. Sillä kannustetaan ja kommentoidaan edelläsanottua.

Voit käyttää sitä esimerkiksi silloin kun puhuja on:

Tärkeintä on rento ja innostunut sheesh. Älä siis epäröi nostaa äänenkorkeutta ja pidentää vokaalia. Elämä on liian lyhyt lyhyille sheesheille.

Sponsoroitu

Säästä nyt –50 % Tassupaketilla

Säästä nyt –50 % Tassupaketilla

Suositut ladattavat koiranneuleohjeet yhdessä paketissa

19,75 € (yksittäin 39,50 €) / 100% tyytyväisyystakuu

Haluaisitko neuloa jotain lämmintä koirallesi? Hyvien asioiden koiranneuleohjeissa on selkeät kuvat ja ohjeet, joilla onnistut varmasti. Jos et ole tyytyväinen, kun nuttu on valmis, palautamme rahasi.

Sponsoroitu

Mikä on sheeshin etymologia?

Sheesh on sanana ollut olemassa jo 1950-luvulla. Sen merkitys on muuttunut positiivisempaan suuntaan. Alun perin sanan taustalla on ilmaisut geez ja Jeesus. Jeesuksen nimeämisen sijaan on käytetty soinnillista kiertoilmaisua geez, josta on kehittynyt soinniton sheesh.

– Tänään opin miten sheeshiä käytetään.

– Sheeeeesh!