Oletko etsimässä uutta puhelinta parhaaseen hintaan? Käytetyssä iPhonessa ja käytetyssä autossa on paljon samaa: hinta on alhaisempi ja jos tuote on huollettu ja hyvin pidetty se myös kestää pitkälle tulevaisuuteen. Tässä artikkelissa listaamme erilaiset paikat, joista käytetyn iPhonen voi ostaa.

Alla on yleiskatsaus käytettyjen iPhonejen myyntiin. Ne voi karkeasti jakaa kahteen leiriin: yritykset ja yksityiset. Edempänä jutussa on alla lisätietoja eri vaihtoehdosta. Lue myös juttumme käytettyjen Macbookien, iPadien ja Apple Watchien ostamisesta.

Käytettyjä iPhoneja myyvät yritykset

Täällä käytettyjä iPhoneja myyvät yksityiset

Tarkista iPhonejen hintataso ennen kuin ostat

Parhaisiin löytöihin uskaltaa tarttua silloin kun tietää yleisen hintatason. Verratessasi puhelimia keskenään, muista tarkistaa erityisesti tallennustilan määrä, koska se vaikuttaa suuresti hintoihin. Vertaa hintatasoja Hintaoppaassa ennen shoppailua niin tiedät, kuinka paljon mikäkin malli maksaa:

Leveämpi näyttö

Osta käytetty iPhone mResellistä

Yritykseltä ostetun iPhonen etu on se, että puhelin on takuuhuollettu ja siinä on 12 kuukauden takuu. Applen oma takuu on uudessa puhelimessa saman mittainen.

Työkavereiden kokemusten mukaan mResell on aivan toimiva nettikauppa, jossa vaihtuvuus on suurta. Kannattaa siis katsoa useampana päivänä, josko etsimäsi mallisi olisi tullut valikoimiin.

Plussaa:

Miinusta:

Muut käytettyjä iPhoneja myyvät yritykset

Muita mResellin tapaisia yrityksiä on perustettu useita. Ne toimivat usein samalla perusteella: huolto ja takuu nostavat hiukan puhelinten hintaa, mutta antavat samalla mielenrauhaa. Kaikista näistä en ollut kuullut ennen tämän jutun tutkimista, mutta tutut huoltoliikkeet ja isommat toimijat vaikuttavat luotettavilta. Nämä olen merkannut listaan lihavoituna.

Second hand -puhelimen ostaminen vertaiskaupasta

Käytettyjä puhelimia myydään paljon myös Tori.fissa ja muissa vertaiskaupoissa. Hyviä puolia ovat mahdollisuus loistaviin kauppoihin, parhaimmillaan nopea haku ja tuotteen näkeminen ennen ostamista. Huonoja puolia ovat perävalotakuu ja oikean puhelimen etsiskelyyn kuluva aika.

Käytetty iPhone Tori.fistä

Vertaiskauppa ei ole paras paikka ostaa uudempia iPhone-malleja muuten kuin luotettavilta myyjiltä ja niin, että laitteen takuu on vielä voimassa. Vanhemmissa malleissa maksettava hinta ei ole niin suuri ja huijauksen kiusaus on pienempi. Varovainen saa toki olla joka tapauksessa.

Käytetty iPhone Tori.fistä

Tori.fi on kaikkien torien äiti. Ainakin minulla on sieltä paljon positiivisia kokemuksia. Parhaimmillaan tuote löytyy aivan naapurista hyvään hintaan. Joskus toki myyminen kaatuu aikataulujen sovittamiseen ja jahkailuun, mutta harvemmin kuin sosiaalisen median AV-YV-helvetissä.

Katso kaikki tällä hetkellä Tori.fissä myynnissä olevat iPhonet

Käytetty iPhone foorumeilta

Puhelin voi löytyä myös Internetin foorumeilta. Etenkin Hopeisen Omenan Apple-tuotteita myyvä osio päivittyy varsin usein.

Katso kaikki Hopeisen Omenan myynti-ilmoitukset

Muut käytettyjen puhelinten myyntipaikat

Muita omenaluurien kauppapaikkoja ovat tutut ja vähemmän tutut palvelut, kuten huuto.net ja Facebookin marketti. Keräsin tähän linkit suoraan Applen puhelimia myyviin paikkoihin:

Onnea sopivan myynti-ilmoituksen löytämiseen!