Kumppanilinkit merkitty ↗-merkillä.

Käytetty Macbook on parhaimmillaan kuin vähän ajettu laatuauto: sopivasti sisäänajettu hiukan alemmalla hinnalla. Applen kannettavia on myynnissä useissa paikoissa – niin vertaiskaupassa kuin takuuhuolletussa jälleenmyynnissä. Vertailimme muutamia suosittuja kauppapaikkoja, niiden hintatasoa ja tarjontaa.

Paras paikka ostaa käytetty Macbook riippuu siitä, millaisen mallin haluat millä hinnalla ja millä aikataululla. Vertaiskaupasta löytyy hyviä löytöjä jos sattuu hyvä tuuri tai jaksaa etsiä. Käytettyjä koneita myyvät yritykset ovat turvallisempia takuineen, mutta hiukan kalliimpia. Lue myös artikkelimme käytettyjen iPhonejen, iPadien ja Apple Watchien ostamisesta.

Applen kannettavien hintataso uutena

Käytetyn Macbookin hintaa kannattaa verrata vastaavaan uutena. Keräsin alle Hintaoppaan ajantasaiset linkit, joista voi verrata Applen koneiden hintoja uusina tutuissa kaupoissa kuten Gigantissa ja Verkkokaupassa.

Kaikki MacbookitVertaa hintoja
Kaikki Macbook ProtVertaa hintoja
Kaikki Macbook AiritVertaa hintoja

Käytettyjä Macbookeja myyviä yrityksiä

Applen ekosysteemin ympärille on kerääntynyt käytettyjä Applen laitteita myyviä yrityksiä. Monet tarjoavat huolletun koneen lisäksi 12 kuukauden takuun ja uutta halvemman hinnan.

Parhaiten käytettyjä koneita löytyy vähän isommista jälleenmyyntikaupoista, joilla on tarpeeksi volyymia:

Muita yrityksiä ovat esimerkiksi:

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Kokemuksia Backmarketista

Uudempi käytetyn elektroniikan myyntipaikka on ranskalainen Backmarket, jonka valikoimissa on käytettyjen Apple-koneiden lisäksi paljon muutakin elektroniikkaa. Tiedän ainakin yhden henkilön, jonka kokemukset Backmarketista ovat kohtuullisen positiivisia: tuote tuli hiukan hitaammin kuin luvattiin, mutta vastasi muuten kuvausta.

Käytetty Applen kannettava mResellistä

Useissa maissa toimivassa mResellissä on myynnissä Applen kannettavia ja muita laitteita, kuten iPadeja. Yritys on nostanut kierrätyksen ja kestävän kehityksen omaksi myyntiargumentikseen.

Yritykseltä ostamisen hyvä puoli verrattuna vertaiskauppaan on takuu: mResell on tehdashuoltanut Macbookit ja tarjoaa 12 kuukauden takuun. Kääntöpuolena on tasaisesti hiukan korkeampi hinta kuin toreilla.

Työkaverini osti vastikään mResellistä Macbookin ja oli palveluun tyytyväinen, joskin sivustolla tarjolla olevien koneiden vaihtuvuus oli nopeaa, joten ostopäätös piti tehdä nopeasti. Tällä hetkellä sivustolla on myynnissä kourallinen erilaisia Macbookeja Airista Prohon.

Myynnissä oli yllättävän paljon muutaman vuoden takaisia Applen malleja.

Käytetty Macbook Tori.fistä

Torissa kauppa käy. Sen hyviä puolia on se, että myyjiä ja ostajia on paljon. Myös käytettyjä Macbookeja (Air, Pro, pelkkä Macbook) näytti olevan paljon tarjolla eri puolilla Suomea kohtuulliseen hintaan. Myös muutamia vanhempia malleja oli tarjolla huokeasti.

Tori.fi käytettyjän Macbookien ostopaikkana on vaihteleva: joskus voi löytää todella hyvän tarjouksen hyvältä myyjältä aivan naapurista, jolloin kone on käytössä melkein välittömästi. Toisaalta takuuta koneelle ei ole, joten ongelmatilanteet voivat olla hankalia.

Sponsoroitu

“Erinomaista kesäluettavaa”

“Erinomaista kesäluettavaa”

Jukka Aalhon Sivutieromaani

Basam Books / Vuoden 2024 kesäkirja

“Sivutieromaani on erinomaista kesäluettavaa!” – arvio Instagramissa.   Kolme tietä. Kolme tarinaa. Tuhat sivuntienkuumaa kilometriä. Sivutieromaani on Jukka Aalhon moderni suomalainen tieromaani sinun kesääsi.

Sponsoroitu

Jos olisin ostamassa vanhempaa Applen mallia, Tori.fi voisi hyvinkin olla valintani. Ostajan riski on alemmalla hinnalla pienempi ja toisaalta vanhan kannettavan alempi hinta ei houkuttele myyjiä väärinkäytöksiin.

Hintaesimerkkejä

Katso nyt myynnissä olevat Applen kannettavat Tori.fistä.

Macbook Pro, Air ja muut Macbookit nettihuutokaupasta: huuto.net

Huuto.net on perinteinen kauppapaikka, jossa myyjät voivat laittaa kannettavat koneensa joko huutokauppaan tai ostettavaksi heti tietyllä summalla. Tällä hetkellä myytäviä koneita oli muutama, mutta huuto.netin ongelma on se, että ilmoituksissa ei aina ole kaikkia tarvittavia tietoja.

Myyjään liittyvät arviot voi tarkistaa, mikä parantaa ostamisen turvallisuutta. Takuuta ei näissä koneissa ole, mikä näin arvokkaan ostoksen yhteydessä vähentää tämän vaihtoehdon mielekkyyttä.

Hintaesimerkkejä

MacBook Pro A1708 (2017) 13″ läppäri: lähtöhinta 899 €
Apple MacBook Pro 15” 2017: Osta heti -hinta 1550 €

Tästä linkistä näet kaikki nyt myynnissä olevat Macbookit

Ei muuta kuin Macbookin metsästykseen

Sopivan koneen löytäminen on kiinni tuurista ja vaivasta. Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään sinulle sopivan kannettavan.