Sisältää *-merkittyjä markkinointilinkkejä

Etsitkö uniikkia lahjaa, joka näyttää ja tuntuu lahjansaajalta? Keräsimme ideoita yksilöllisiin lahjoihin – iästä ja rahasummasta riippumatta.

Listasta löytyy niin tavaroita, itsetehtyjä lahjoja kuin kokemuksiakin. Toivottavasti siitä löytyy inspiraatiota sinullekin.

Yksilöllisten lahjojen TOP-3

Tässä suoraan kolme Hyvien asioiden suositusta yksilöllisiksi lahjoiksi:

3. Runokirja omalla uniikilla runolla

Tilaa Hyvien asioiden kaupasta tekoälyrunokirja Aum Golly omalla runolla. Ajankohtaista runoutta lahjansaajan tyyliin kaikkiin elämän juhliin.

“Mitä mainioin, ajatuksia herättävä lahja vaikkapa ylioppilaalle!”

“Erinomaisen ylioppilaslahjan lisäksi ripeä toimitus ja häkellyttävän hyvä asiakaspalvelu.”

2. Suklaata omalla tekstillä

Suut makeaksi ja mieli lämpimäksi esimerkiksi tällä Toblerone-suklaalla, jonka paketissa on esimerkiksi lahjansaajan nimi.

Tilaa nimikoitu Toblerone*

1. Personoitua vaneria kaikkiin juhliin

Esimerkiksi Puisella on laaja valikoima erilaisia vanerista leikattuja, yksilöllisiä kylttejä tai koriste-esineitä. Nämä ovat hinta–yksilöllisyyssuhteeltaan oikein hyviä.

Katso Puisen personoitavat tuotteet

Tee itse varmasti yksilöllinen lahja

Itse tehty lahja on aina yksilöllinen. Eikä lahjan tekeminen itse vaadi sitä, että sinulla olisi vuosien kokemus jostain erityisalasta vaan tärkeintä on tunne, vaiva ja idea.

Hyviä itsetehtyjä lahjoja ovat vaikkapa:

Kokemukset ovat aina uniikkeja

Samaan virtaan voi astua vain kerran.

Erilaiset elämykset ja kokemukset ovat aina uniikkeja. Voit siis antaa lahjaksi vaikkapa liput teatteriin tai elokuviin, koska esityksen katsominen on aina oma tilanteensa.

Vielä parempi on jos kokemus on jokin sellainen, jota lahjansaaja ei vielä ole kokenut. Tässä muutamia ideoita kokemuksellisiin lahjoihin:

Tästä artikkelista saat lisää ideoita hemmottelulahjoihin. Voit taiteilla lahjansaajalle oman lahjakortin, jossa kerrot millaiseen kokemukseen hänet viet.

Yksilölliset korut ja taide-esineet lahjoina

Koruihin saat lisää yksilöllisyyttä pyytämällä niihin kaiverruksen. Kuuntele tarkasti millaiset korut tai kodin taide-esineet miellyttävät lahjansaajaa ja pyydä niihin kultasepällä oma kaiverrus.

Se voi olla vaikkapa runonpätkä, tärkeä päivämäärä, lemppari-inhokki emoji tai salakielellä kirjoitetun viestin ensimmäinen vihje.

Lahjat tuunattuna omalla tekstillä tai kuvalla

Onko kamerasi rullassa kuva, joka ansaitsee tulla ikuistetuksi esimerkiksi kakkuun tai tyynyliinaan? Omia kuvia saa nykyään printattua melkeinpä mihin tahansa, mikä pysyy hetken paikallaan.

Tässä ideoita tuunattuihin lahjoihin:

Käsityöt ohjeen mukaan: lahjaksi yksilöllisyyttä ja tyyliä

Käsityöt sopivat kaikenikäisten lahjoiksi: neulo siis pikku töppöset vauvalle tai isommat töppöset vaarille.

Käsitöiden hyvä puoli on se, että ne valmistuvat nopeasti tai hitaasti – ihan sen mukaan, mikä kalenteriisi sopii.

Muita ideoita yksilöllisiin lahjoihin

Saitko jo inspiraatiota edellä mainituista yksilöllisistä lahjoista? Onneksi melkein mistä tahansa lahjasta saa tehtyä uniikin tekemällä mukaan oman kortin, kääreen tai vaikkapa tanssiesityksen.

Jos olet löytänyt täydellisen uniikin ja erityisen lahjan, voit myös vinkata siitä kommenteissa.