Äitienpäivää vietetään Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina eli vuonna 2024 sunnuntaina 12.5. Äitiä kannattaa muistaa, ilahduttaa ja ihastuttaa pitkin vuotta, mutta tätä äitienpäivää varten keräsimme yhteen parhaat äitienpäivälahjat ja lahjaideat vuonna 2024.

Listassa on mukana erilaisia lahjoja: elämyslahjoja, edullisia ja hiukan kalliimpia lahjoja, itsetehtyjä lahjoja ja sellaisia lahjoja, joita voi antaa vaikka itse ei tänä vuonna pääsisi käymään vieraisilla. Toivottavasti näistä ideoista on apua lahjan suunnitteluun!

Äitienpäivälahjat myös kauempaa

Jos vietät äitienpäivän niin, ettet näe lahjansaajaa kasvotusten, voit silti lähettää lämpöä ja hyviä ajatuksia. Jotkut näistä lahjoista vaativat hiukan ennakkovalmisteluja, joten suunnittelu kannattaa aloittaa jo nyt.

Jos kukkien lähetys tuntuu hyvältä idealta, voit lukea myös artikkelimme kukkien tilaamisesta netistä.

Runoja kultturellille äidille

Mitä jos hankkisit äidille tänä vuonna lahjaksi runokirjan tai vaikkapa runokassin? Uuden vuosikymmenen puhuttavin runokirjasarja on kotimainen Aum Golly – tekoälyn runoja ihmisyydestä, josta äidille riittää luettavaa, puhuttavaa ja ihmeteltävää.

Hyvien asioiden kaupasta saat uniikin runokirjan omalla tekoälyn tekemällä runolla ja kuvituksella.

Tilaa nyt:

Äitienpäivälahjaksi luettavaa

Kirja vie muihin maailmoihin ja kaikenlaisiin makuihin löytyy luettavaa: taidekirjoja taiteellisille, dekkareita jännityksennälkäisille ja tietokirjoja kaikesta mihin mielenkiinnon voi suunnata. Tässä on valikoima erityyppisiä kirjoja, jotka juuri nyt ovat olleet suosittuja:

Terveyttä ja hyvää oloa lahjaksi äidille

Terveyttä, paljon onnen hetkiä ja pitkää ikää. Suoraan ei voi kaikkea noita antaa, mutta liikunta ja liikkuminen antavat kaikkia noita. Etenkin näin kevään korvalla luonnossa liikkumiseen liittyvät lahjat voivat olla nappivalinta.

Tästä artikkelista voit lukea lisää kokemuksia lihashuoltovasaroista.

Uusinta teknologiaa lahjapakettiin

Olen itse töissä Oura Healthilla, joten voin hyvillä mielin suositella Oura-älysormusta äitienpäivälahjaksi. Tässä listassa myös muita uusimman teknologian käpistyksiä niistä pitäville äideille.

Applen tuotteita saa myös käytettynä ja pitkällä takuulla. Lue tästä artikkelistamme parhaista paikoista ostaa käytetty Apple Watch tai käytetty iPad.

Tee-se-itse-lahjaideoita äidille

Itse tehdyt lahjat ja käsillä tekeminen ovat aina muodissa. Voit joko tehdä lahjan itse tai sitten antaa lahjaksi jotain, mitä lahjan saaja voi tehdä itse. Tässä lahjaideoita erilaisista tee-se-itse-projekteista:

Ideoista todeksi: mukavaa äitienpäivää!

Toivottavasti näistä lahjaideoista on apua, kun suunnittelet äitienpäivää. Jos tilaat lahjat netistä, varaa tarpeeksi aikaa kuljetuksille. Leivonnaiset, aktiviteettipäivät, taide-esitykset ja muut kekseliäät lahjat ovat siitä hyviä, etteivät ne voi jäädä postiin jumiin. Mukavaa äitienpäivää!